Månadssidorna är klara!

Änteligen är jag färdig med månadssidorna från Idas första år, eller Grodans som vi kallade henne som bäbis. Så otroligt skönt att vara färdig med någonting som jag har skjutit upp hundra gånger. Jag skrev ner lite info månad för månad när det begav sig, annars skulle jag inte ha kommit ihåg just nånting så det var tur att jag gjorde det. Men fotona från den tiden är som regel kassa allihop så det är svårt att få till snygga sidor men här handlar det iofs mer om information. Det är ju naturligtvis tänkt så att hon ska kunna läsa om sin babytid senare.
image360
Här har jag smetat dit silverglitter för att härma mönstret på hennes dress som såg ut så. Jag minns den väl och hon använde den mycket för jag tyckte att den var jättefin. Allt bra nostalgiskt att scrappa de här fotona så pass långt efteråt. Tänk att hon har varit så liten och åkte runt i sitt gåbord. Jag envisas ju för det mesta med att ha element som sticker ut utanför mina scrapsidor och de försvinner alltid när jag scannar men jag tycker det ser läckert ut i albumen.
image361
En sida som det inte finns mycket att säga om, inte den bästa designen direkt men den gör sitt jobb. Jag gillar Primas nya tejper och speciellt då dem med text på. Här har jag för plockat fram min QK också för en gångs skull, borde verkligen jobba lite flitigare på att använda den och få ner pris-per-användning lite.
image362
Den här sidan gillar jag själv för den är välmatchat och fotona är lite roliga, hon körde hårt med den där minen ett tag lilla fröken. Mormor kallade det för snusarminen och det är kul att ha förevigat den. Här har jag använt Primas nya ursnygga clearstamps som jag absolut inte ångrar att jag beställde från Skaparlusten. Tycker jättemycket om dem. Jag hade inget ink i rätt färg så jag stämplade med en vanlig zig writerpenna och det gick ju bra det med!
image363
Här har jag använt två gamla trotjänare, foamstamps och OH-film. Gillar lager på lager och framförallt då med text. Hon är allt bra söt mammas entaggare som sitter och gnager på sitt paket på sitt första födelsedagskalas!

Annars så har vi väl kvicknat i lite igen i familjen fast Ida har feber och hostar ännu. Hon är alltså hemma från dagis tillsammans med pappa men jag jobbar på som vanligt den här veckan. Har lite projekt som har fått legat och vänta under flunsan här. Nya papertrays som Ilona hjälpte mig fixa, en hel trave nya foton och inte minst ett nytt dt-paket att hugga in på. Får se vad tiden räcker till i veckan, hade gärna velat få färdigt den pågående omorganiseringen utav scraprummet också. Så mycket kul att göra och så lite tid att göra det på :)

Influensan är här...

Japp det är därför det är så tyst här i den här bloggen. Influensan satte klorna i oss här hemma i helgen och både Dick o jag är hemma o är sjuka. Rena rama ålderdomshemmet här just nu känns det som när vi stapplar omkring och stönar och går varann på nerverna. Tänkte igår kväll att jag hade piggnat på mig lite men idag är jag sämre igen så det blir inget jobb imorrn heller. Känner mig rätt lappsjuk av att sitta inne i huset och ha dövvle bara  men jag orkar inte göra någonting heller så det finns inget val. *gnäll* Den enda som är pigg är Ida Bus som *peppar peppar* är pigg och frisk.
Jag scrappade faktiskt två månadssidor till Idas första året i förra veckan och blev nöjd med en av dem *L* men har inte orkat fixa bilder på dem ännu. Den andra var förståss rätt ful vilket de här sidorna oftast är. Ni som har följt mitt prat om de här sidorna vet att det är riktiga surdegar som jag vill ha gjorda men inte tycker om att göra. Det är alltså en liten accomplishment att jag över huvud taget får till en sida även om jag sällan blir nöjd med dem. Men nu har jag bara två kvar!! *påbörjar nedräkning*

Så här ser vintern ut

hemma hos mig idag. Från mitt sovrumsfönster
image358
och nere vid sjön
image359
Tycker synd om er som bor i södern och inte får ha vita vintrar, kan inte tänka mig att vinter ser ut på något annat sätt. Det slog mig igår är jag läste Linas blogg och såg bilderna från korvgrillningen i skogen. I skogen tänkte jag - ser det ut så där i deras skog *hmm* Så van vid att ha snö på vintern.

Vilken dag!

Vilken helt underbar dag! Strålande blå himmel, solen värmer, fåglarna kvittrar och takdroppet ploppar. Inte undra på att man drabbas av vårfeelings i förtid. Jag jobbar natt i helgen så lillskruttan är hos mormor o morfar. Idag är de på fiskrpremiär, vilken kanonutedag de måste ha! Jag är glad för deras skull och hoppas att hon tar det för ett äventyr och myser, ovant att hon inte är hos mig. En natt kvar att jobba nu sen är jag ledig två dagar - så skönt! Hoppas att jag får tid över att fortsätta scraprumprojektet då, har kommit en bit på väg med organiseringen nu och vill ha det klart. Snart kommer älsklingen hem också, jag saknar det stora lufsen... *L*

Premiär dt-layouter

Efterom Ilona lade ut mina första dt--layouter rekordsnabbt i skaparlustens blogg så kan jag visa dem här med. Jag mailade henne bilderna igår kväll och hon lade ut dem direkt! :)
image355
Eddie börjar bli en stor grabb nu och vill gärna va lite tuff! Bakgrunds"papperet" är filt.
image356
En layout om systerdottern "Torias" blomland som hon hade förra sommaren. Hon planterade och satte krassefröer själv och skytte om blommorna över sommaren. Hur söt är hon med sin lilla vattenkanna!?
Bradsen är jätteläckra men skannern gillar dem inte så texten syns dåligt tyvärr.
image357
Det bidde en fjäril av grungeboardvingarna. Jättekul att skapa dt-grejor igen! Kul att scrappa öht*S* Alltid en utmaning att skapa med material som man inte har valt själv. Det här är gjort utav Februari kit 1 som du hittar i shopen>> 

Jag tror att Karen Russell

gjorde det här albumet till mig;
image354
Kolla in det nedre i "mina" fiina färger här! Majj gadd AJ LÖÖVE HÖR!! Å nu måste jag vänta så länge innan jag får tag på ett sånt här - vill ha ett nu! Snacka om lättscrappat, tycker att det är så fint så jag hade typ kunnat klistra dit fotona och sen var det klart typ *L* Jag lovar att jag kommer att drömma om att jag hämtar ett paket med Narrativesgrejer inkl. det här albumet ur postlådan inatt...

Vill göra om

scraprummet men vet inte riktigt hur. Januari är ju en klassisk rensa, röja,städa o organisera månad och det har jag sysselsatt mig med en del också. Jag har röjt ur ungarnas garderober och gett bort gamla kläder till släktingar och ett par svartsäckar till klädinsamlingen etc. men jag kör fast i mitt eget rum. Kan säga att det är rätt rörigt i mitt scraprum just nu eftersom jag inte vet eller inte kan bestämma mig för vilket system jag vill ha. Jag velar. Blir så trött på mig själv när jag inte kan bestämma mig. Hmm blir till att klura ett tag till...

RSS 2.0