Lägescheck

Full rulle här hemma som vanligt nu för tiden. I fredags var vi på begravningen och som väntat så var alla jätteledsna och det var jobbigt. Prästen är verkligen sympatisk och det blev en jättefin ceremoni som inte alls kändes uppstyltad. Vi kommer att sakna dig för evigt Daggan, sov så gott Mumun!

Det blev stora kontraster i helgen från en sorglig begravning till glatt och stimmigt 2-årskalas. Mammas älskade Ida Bus har hunnit bli så gammal minsann! Hon har nog tyckt att det har varit kul med kalas först här hemma i Söndags och på Dagis igår men det märks att hon inte riktigt har fått kläm på vad alltihop går ut på ännu. Hon ville knappt öppna sina paket ens i början. Det hon tyckte var roligast var nog att hon fick besök utav både stora och små. Mammas älskade fina födelsedagsflicka.
Pappapuss
Sötaste gästen måste nog iaf ha varit den här lilla tjejen
Leia
Vilket sött litet busigt knyte va?!

Scrappat har jag inte hunnit ö h t men jag ska ta och göra ett försök NU

Gruvsam morron

Idag är det en riktig gruvsam morron. Idag klockan tre ska vi följa våran älskade Mumun till sista vilan. Mumun är Dicks älskade mormor och den viktigaste personen i Dicks liv förutom mig och hans barn. "-jag har förlorat min bäste vän i hela världen Smul". Vad svarar man på det? Hon somnade in lugnt och stilla i sitt hem för två helger sedan efter att ha legat riktigt dålig i en veckas tid och livet har varit lite extra kämpigt här hemma efter det med den stora sorgen att prova bearbeta. Tur att vi har en liten solstråle här hemma som lyssnar till Ida Bus och som fungerar som en stark positiv motsats till allt det tråkiga och sorgliga. Det kommer att bli många tårar idag och då är det skönt att veta att när vi kommer hem så väntar kramar, skrik och skratt från våran minsting.

Annars så går livet fortfarande i 190 knyck med jobb, dagis, hus och hem så det är stressigt men jag är strålande glad över att meddela att även mitt internet har fått upp farten igen för mitt ADSL är äntligen tillbaka! :-D Det är en sak att vara tacksam för tillsammans med;
- att igår när jag fick mitt nya månadspaket från Pysselpunkten så hade min postis för första gången någonsin klivit ur bilden och ställt mitt paket på min trapp under tak för det regnade. Tack så mycket postis! - att det *peppar peppar* inte har varit en enda nattfrost här ännu så en del av mina blommor blommar fortfarande till viss del. Den här vackra kämpen möter mig varje dag på trappen än så länge.
sista rosen
Och vårens blommning gror förhoppningsvis under jorden
lökar
Det är väl så med livets kretslopp att hur sorgligt och vemodigt det ändå är så måste det gamla försvinna men det kommer nytt efter.

Den viktigaste sidan jag har gjort


 Här kommer sidan som jag har gjort till Pysselpunktens blogg den här veckan. Jag har skrivit mer om den där inne men det här är alltså sidan som Ida "hjälpte mamma" att scrappa, därav färgstänken uppe till vänster... Häärlig grönfärg i nya BG-papperen :-D

Den här sidan är "vilande" i väntan på publicering *tjihoo*

Mera höst

prima liv

Här kommer en "gammal" höstsida från mig med foton från hösten 2005 som Lina tipsade mig om att låg inne i SWE-bloggen  Eftersom den inte finns med här i min blogg så lägger jag ut den här och hoppas kunna inspirera er till att ta med er kameran ut och prova fånga lite höstfärger. Fotot uppe till höger på rönnbladen är en av mina absoluta favvobilder från den hösten.

Annars så har jag faktiskt fått nånting scrappat på nåt konstigt vis mellan dagis ,jobb ,dagis, handling, matlagning, städning, tvättning, jobb och Ida Buspassning eftersom det är min tur att inspirera i Pysselpunktens blogg nu så håll utkik där så dyker det snart upp ett inlägg från mig.
Förutsättningen för att ö h t kunna scrappa är ju att Ida Bus är sysselsatt och eftersom mammas nya scraprum är högintressant för fröken just nu så tänkte jag muta henne att sitta stilla genom att fixa eget pyssel till henne så jag plockade fram vattenfärgerna. Detta hade sina för- och nackdelar som det mesta annat. Jag var förutseende och klädde av henne så det blev inga fläckiga kläder = stort +, hon satt faktiskt still = stoor guldstjärna och ja naturligtvis....hon skvätte färg på min layout med vit bakgrund = *saknar ord* Sammanfattningsvis så har jag iaf en sida färdig nu även om det fick bli en med ett par extra färgklickar och jag älskar min Ida oändligt!
vattenfärg
Och ja just ja, nu när jag ser bilden kommer jag ju på att jag har glömt berätta här att jag är QK-ägare nu:-D


Höstfärger och beställningsscrap

Idag är jag mycket tacksam över att jag har en varm solid stuga att gå in i och stänga dörren om mig i. Nu är höstvindarna här på allvar och jag avskyr blåst, det blir för oroligt. Men med de kallare vindarna följer också alla fantastiska höstfärger. Just nu finns färgkombon orange/grön lite överallt hemma på min gård (där det även faktiskt står en gammal ford) *nynnar ofrivilligt*
Första höstbladet
Blomhörn
Höstbuske
svampar
kryss
Dra på er vindjackan och ta kameran och fota på! Snart blir det mörkt 24/7 och näst intill omöjligt att kunna ta ett bra foto *buhuhuuu* Vill ha kvar ljuset!

Ida bus bryr sig inte however så där värst mycket om blåsten, hon älskar att vara ute som vanligt hon, speciellt som hon har lärt sig att ha på fart själv i hennes lilla karusell nu
karusellen

Hon har också lärt sig att när mamma plockar fram kameran så finns det två alternativ;
1. ta tag i kameran och sno den/ slå kameran i mammas hand, om båda dessa metoder misslyckas återstår alltså alternativ två
2. Göra så fula miner man bara kan så mamma lessnar på att fota och vips! så var kameran borta igen.
Typasminen
Annars har fröken kommit på att hon faktiskt kan äta nånting så pass nyttigt som ett äpple och att det hör och häpna t o m smakar gott.  Det är morfar som har lärt henne det i helgen när mamma var på scrapmässa och jag är mäkta imponerad för fröken har kastat varenda frukt/grönsaksbit direkt ner på golvet ett bra tag nu. Hon har lärt sig säga äpple också, det låter väl som bäpple eller nåt. Jag var borta i fyra dagar över helgen men det känns som fyra veckor med tanke på vad mycket Ida har lärt sig under tiden. Till mosters stora förtjusning så har hon äntligen sagt moster nu fast det tricket har Bus inte avslöjat för mamma ännu och sen har hon lärt sig att cykla trehjuling "ordentligt" med hjälp av pedalerna.
Äppelätning

Och sist men inte minst så har jag scrappat färdigt tavlorna nu som jag fick en beställning på för ett tag sedan. Tack så mycket Sara för de fiina Emilybokstäverna! Tavlorna är rätt enkla för jag tror att hon som har beställt dem ville ha dem så, jag hoppas verkligen att hon blir nöjd nu. Undrar ni över språket så är det för att tavlorna är presenter till ett engelskt par som fyller år i just mars och oktober. Vad tycker ni att det är rimligt att ta i betalt för dom? Jag har lagt ut för ramarna också.
Nillatavlor

Göteborgsmässan

Här kommer lite bilder i mycket varierande kvalitét från mässan som var i Göteborg i helgen som var;
Ett riktigt turistfoto taget på svenska mässans balkong först :)

Liseberg

När vi kom ner på fredagskvällen så träffades vi några på en bar, Heaven 23, i Gothia Towers för uppladdning inför en helg full av scrap.
Här är det Tina och Ulrika som spanar in nånting

massan1
Och mina kära dt-kollegor var också där, Sara blev inte så tagen av sin mumsiga Strawberry Daquiry (hmm kanske får lov att återkomma med stavning här...)som det ser ut på bilen utan bara bländad av blixten ;)
mässan 9
Det var en bra början på en trevlig kväll, senare fortsatte några av oss till rastaurang Vivaldi och mumsade urgod pasta till seen middag. Kommer gärna tillbaka till den restaurangen vid tillfälle. Efter några timmars välbehövlig sömn så var det så äntligen lördag och dags för mässa. Det var mycket folk och mycket fint att handla. Ett suddigt foto på Pysselpunktens monter
massan 3
och på scraprooms monter. ser ni den stoora korgen som lottades ut bland kunderna, jag var inte allt för långt ifrån att vinna den och Sara var ännu närmare.*surt sa räven* ;)
massan4
Det kändes lite surrealistiskt att se sina dt-alster hänga på väggen inne på mässan men samtidigt ruskigt hedrande och skoj förståss. Dick tyckte det var kul att han fanns med också :)
mässan 8
Det fanns så mycket att handla, se och fingra på så jag missade säkert hälften minst för hela dagen bara flög förbi i ett litet svisch! Ingenting scrappade jag heller fast jag hade släpat med mig material ner men det var mycket roligare att träffa alla andra trevliga scrappare istället så jag är nöjd ändå. Handlade inte så blodigt heller för jag hann helt enkelt inte men jag är nöjd över att jag kom hem med en varmluftspistol + embossingpulver och nya clerarstamps från Rhonna, det var nog mina bästa köp.
Dick var ju med mig ner så han passade på att prova Saras QK-tång på Scrappizträffen. Jag köpte ingen på mässan men nu har jag beställt en så Dick kommer nog att få använda det verktyget flera gånger...
massan6
En tjej som verkligen gjorde intryck på mig på mässan var Lucy som satt i Skapa Hobbys monter och scrappade jättehärliga freestyle layouter som jag tittade många gånger på. Snabbt skapade hon också, den svartvita dubbeln på fotot här gjorde hon färdigt på dagen och på em hade hon en lika underbar dubbel till fast med helt andra färger och dekosar nästan färdig!
mässan 11

Det här fotot för knappast hennes layouter rättvisa så gå in i hennes two peas galleri och ta er en titt för en riktig inspirationskick så får ni se själva vad otroligt duktig hon är!

Efter en fullproppad dag på mässan så bar det av till Pasta+ och en riktigt mysig middag med mysig miljö, trevliga scraptjejer och den godaste efterätten jag har ätit på länge

massan7
Sedan bar det av hemöver igen för min del. Tack för en jättetrevlig helt tjejer och jag hoppas att det blir en ny mässtur/träfftur för mig snart så vi får träffas igen. Summa summarum så var det roligaste på mässan iaf att jag äntligen fick träffa mit dt och chiefen. Jag är verkligen jätteglad över att vi åkte iväg på detta!

mässan 10
Eftersom Lina fyllde år i samband med mässan så scrappade vi i designteamet en tavla åt henne som vi gav henne i present, det är den hon håller i handen här. Min del utav tavlan ser ut så här
Linatavla


Undrar ni vart jag har tagit vägen?

Undrar ni var jag har tagit vägen?
Jag har varit här! :-D Vi for tidigt på torsdag morron och nu har vi craschlandat här hemma och kastat in väskorn. Jag hann inte med hälften av vad jag hade velat och jag har inte scrappat ett skvatt men jag har haft det hur kul som helst, träffat trevliga människor, käkat god mat och fått träffa min älskling lite utan barn med i bilden så det har varit kanon! Uppdaterar senare med foton.

Här kommer mina 2 layouter gjorda utav Pysselpunktens månadspaket för Augusti; först en på lilltomten min :) Gillade verkligen Heidis Swapps mask som var med! ( Det är den som jag har gjort blombården med) Den här sidan åkte med på mässan också så en del har redan sett den.

Snälla tomten

Den här sidan om Viktorias nya flipflopsandaler är den som jag är mest nöjd med utav mina layouter på senare tid, härlig känsla det där när man tycker att man får till det! Än så länge händer det bara på var 8:e layout eller nåt men så småningom kanske jag kan öka på frekvensen hoppas jag.

Viktorias flipflops

RSS 2.0