Måndag och helgen som varit

Då var det Måndag igen. La familia är på plats på jobb,dagis o skola och jag har huset för mej själv. Gör listor på nya saker som behöver göras och betar av tidigare "att-göra-punkter". Har precis tömt kameran och bestämt mig för att hoppa på Alis A week in the life utmaning. Jag har gjort någonting liknande förut och körde då på i fem dagar. Jag har länge velat göra ett album om en vanlig vecka så när hennes nyhetsbrev dök upp med inbjudan så tänkte jag att det var dags att hoppa på. Det finns mer att läsa i hennes blogg. Det tar tid och är lite drygt att upprätthålla att ta foton och prova dokumentera så mycket som möjligt under en hel vecka men det är värt det i slutändan. Det vardagliga livet är det som är mest intressant att föreviga i albumen tycker jag och de layouter som jag uppskattar mest när jag ser tillbaka.

Annars så har det varit fullt hus här i helgen. Lillsyrran och kidsen har bott här och vi har firat älskade Ida Bus som nu är fyra år.

Ett riktigt prinsesskalas där det mesta var "rosalila med glitter" precis som hon ville ha det, inklusive tårtan och presenterna. Så kul att se hennes glädje, det här är hennes första födelsedag då hon kunde öppna paketen själv och förstod innebörden av det hela. I en månads tid har hon gått runt och berättat att hon önskar sig " prinsessklänning och ett riktigt trollspö som man kan trolla med".
En annan obligatorisk hösthändelse som tilldrog sig i helgen för klanen Tykons var potatisupptagningen som engagerar hela drösen.

Syrrans lille Linus var naturligtvis också på plats, hur söt som helst!

Och jag passade på att prova knäppa lite höstlövsbilder såklart :)


Månadspaket September

Idag tutade brevbäraren på mig igen, det betyder att jag har ett 12"-paket som hon vill att jag ska komma ut och hämta. Det var nästa månads MP från Skaparlusten som kom som en mycket trevlig överraskning. Ilona är verkligen super på att sätta ihop välkoordinerade och kompletta kit som är lättscrappade och inspirerande och detta var inget undantag. Då kom jag på att jag inte har visat Septembers kit ännu så här kommer det;


Grabbarna i mitt och Idas liv förevigade. Jättekul färgkombo att jobba med. Jag har skrivit lite mer kring layouterna i Skaparlustens blogg om ni vill kika. :)

Skrullebo


Här är hon i tidningen Ida Bus med en dagiskompis där de protesterar mot att deras dagis skall flyttas. Våra kommunalpolitiker har kommit på (som vanligt) att kommunen måste spara pengar och vill därför knyckla in våra småttingar i grundskolan som inte är anpassad alls för så små barn. Förskolan Skrullbo är verkligen ett fint dagis vad gäller läge och byggnader som känns tryggt och avskilt. Varför lägga ner någonting som fungerar utmärkt? Jag vill inte ha min soon-to-be fyraåring tillsammans med ungar på upp till 16 år. Kan dom inte få vara små de få år de är det? Fy bubblan för att behöva gå och trampa i samma lokaler i upp till 15år om dagis, fritte och grundskolan ska vara på samma ställe. Jag brukar knappast vara den som engagerar mig speciellt i politiken men detta är bara för lågt. Jag har varit på flera möten och protesterar allt vad jag kan. Det får väl ändå finnas vissa gränser, till och med i den här lilla byn för vad vi ska behöva gå med på. Bläää!
Här finns mer att läsa för den som vill;
Smulan diskuterar
Ida protesterar
Imorrn kommer det antagligen en artikel till i Mora tidningen om mötet som var igår kväll. *suckar*

Oj oj

denna negligerade blogg. Har mycket att visa, säga och berätta men hinner inte riktigt med. Det händer mycket kul både i våra liv och här inne i scraprummet som jag borde uppdatera. Håll till godo med dessa kloka ord från scrapgudinnan Alis blogg så länge;

Thomas Moore : To live ordinary life artfully is to have this sensibility about the things in daily life, to live more intuitively and to be willing to surrender a measure of our rationality and control in return for gifts of the soul.

RSS 2.0