Sommaralbum 2007

Nu änteligen har jag satt ihop albumet som jag scrappade för ett bra tag sen. Det var inte mycket kvar att fixa men det blev liggande länge. En sammanfattning av den sommaren med händelser som Ida ff pratar om ibland, stora saker i hennes liv. Rida för första gången, kika på björnar, fånga småfisk, åka karusell och cykla själv, få en ny kusin och hoppa på nya studsmattan mm mm. Det är ett knubbigt litet album med många sidor.Framsidan som jag målade med gesso, turkos akrylfärg och crackle paint.


Jag kan inte visa hela albumet här, det är för många sidor - 66st... Det skulle ta upp all plats i bloggen :) Jättekul att ha dokumenterat det som Ida minns och pratar om, nu får hon ett eget album att bläddra i och berätta. Äntligen har jag tagit mig tid till att få med hela storyn - jippie!
Trevlig sommar!

Första fiskelyckan

för Ida Bus som följde med mormor o morfar och fixade riktigt finfina midommarfiskar till mamma på midsommardagen. Vilken grej!

Tur för mig att mormor plockade fram kameran och förevigade fångstlyckan så jag fick se!

Sommarglädje

Den här härligt färgknalliga gladsisan är gjort utav Skaparlustens lilla majkit, en somrig färgbomb helt i min smak!

Det är mosters älskade lilla Linus som tar sin första karuselltur på marknadsfredagen i fjol. Han sken som en sol och tyckte att det var hur festligt som helst. Jag tyckte att det var rätt festligt att se syrran rida på en giraff med rosa fläckar he he.

Mosaik: sommar o solgrön


Det bästa med sommaren är solen och grönskan. En mix utav dem båda är bland det mysigaste man kan se. Solljus genom grönskan som tillsammans bildar härligt limegrönt - då är det sommar!

Louise Hay collage

Ett collage med en affirmation från Louise Hay och mina favoritfärger, turkos o lime.

Igår em vid tretiden så var jag så trött så trött. Jag orkade bara inte sitta vid datorn eller läsa pluggböcker mer. Hela kroppen befallde mig att få och lägga mej, men då hade jag inte kunnat sova på kvällen sen. Så jag hivade bort böckerna och började skapa i min art journal istället. Och faktiskt piggnade jag i för det är så otroligt kul. Jag håller just nu på att läsa en bok av Louise L Hay och provar införa mer affirmationer och positiva tankar i mitt huvud så hennes ord var det självklart att jag ville ha med.

Jag har inte tagit någon utav den fantastiskt begåvade Dina Wakley men jag ville helt klart prova hennes tekniker. Bilder från hennes onlinekurser Art journaling 101 och Art journaling 102 dyker upp här och där på nätet och de är hur inspirerande som helst. Mer om hennes fantastiska kurser finns inne på Get it scrapped>>>.


Den här chica 50-talstjejen har jag kopierat från en gammal symönsterförpackning. Hon har legat på scrapbordet i nån månad nu i väntan på att jag skulle fixa en plats till henne. Nu till sist fick hon vara med hon också. Vad befriande det är att skapa och kludda med färg utan regler. Underbart!

Måndagsmosaik orange med sällskap

Orange är en solstrålefärg som gör sig bra i sällskap med andra knalliga favoriter i repris som lime o turkos

Jag vet inte varför det inte har gått att lägga till länkarna till fotograferna längre på blogg.se. Känns inte riktigt bra för jag hade mer än gärna gett lite cred till alla härligt kreativa och generösa människor inne på flickr.

Rensa scrapbordet collage

Igår fick jag ett litet ryck och tänkte att jag skulle städa av mitt scrapbord. Jag menar - jag kan ju få för mig att jag vill scrappa och då är det ju bra om det ryms en 12"sida på bordsytan... Men jag kom inte sådär överdrivet långt med städningen för jag insåg att jag ville göra någonting utav alla små klipprester så det resulerade i det här collaget.

Det är så sällan som jag skapar sådana här saker bara för att men det är nog nästan det roligaste också. Att leka så som man gjorde när man var barn. Ta det materialet man har till hands och se vart det leder - det kan leda till totalt oväntade saker. Det här collaget hade inget mål och mening från början och jag fick smälla inre kritikern på käften i tankarna bra många gånger för att inte hejdas av logiskt/kritiskt tänkande.

Det låg ett linjerat collegieblocksark och skräpade på bordet från en omgång Hänggubbe som fångade min blick. Kritikern sa direkt att "ska du verkligen ha med den där fula streckgubben?" och "den passar ju inte till något tema!", Men jag klatschade iaf dit den och det visade sig att ett totalt otippat tema tog form. Efter ett tag kom jag på mig själv att tankegångarna i mitt huvud kretsade kring vad vi gör mot våran natur o planeten vi bor på. Så den leende hängda gubben får symbolisera oss som gladeligen förstör för oss själva genom att göra slut på jordens resurser i en rasande takt.

Temat blev allvarligare än menat kanske men jag var inte så speciellt allvarlig :) Jag hade hur kul som helst! Det rekommenderas! Jag satte mig ner vid mitt röriga bord och provade tänka så lite som möjligt och bara klistra på sakerna som fanns i min närhet så som jag kände att jag ville ha dem. Inget spring och letade i lådor efter "den perfekta grejen som skulle ha passat så bra". Det var befriande!

Riktig sommarromantik!

En layout till från Skaparlustens majkit, en riktig sensommardröm. Glad unge med på höbärgning i kvällssolen:

RSS 2.0