Memory lane...

I ett nytt anfall av släktforskningsiver mitt uppe i allt annat så kontaktade jag en släkting och lånade en bunt gamla kort.  De ligger en bunt här nu i väntan på att skannern ska göra sitt jobb... När jag började plocka i äldre osorterade kort själv här hemma så dök det här upp. Inte riktigt släkthistoria direkt men höög nostalgifaktor

Jag, lillsyrran och våran gamla godinghund Boy i köket hos morsan & farsan. Kortet är taget i juletider att döma av julmsten på köksbänken och julporslinet som skymtar fram. Jag ser ut att vara ca 9 år och Carola är då alltså ca 5 år. Ungefärligt årtal landar alltså på 1988 men i köket hår frodas 70-talet ännu. Brun-beige medaljongtapet, mörkbrunt golv och grön diskmaskin. Till och med ICA-påsen är kultig att se. Det här kortet måste nog scrappas obeskuret... :)

Måndags mosaik

Jag har länge beundrat grapgudinnan Alis monday mosaics men aldrig tagit mig för att göra en egen, tills nu :)
1. <a href=unknowm vintagewoman, 2. Simplify2, 3. Free To Use, 4. 1880s Easter Card, 5. tomatillos, 6. blue roses, 7. oh so cute, 8. my time, 9. 14 Studio Space by Starlee Matz, 10. at my bedside, 11. stamp thing, 12. i love yellow flowers., 13. april art, 14. Vintage Postcard~, 15. Day 2: Before, 16. Hard to Change" />
Jag använde den här mosaic makern för att göra den. Att jag har tagit mig tid till att göra detta efter 2-3 beror ju enbart på att jag har lessnat ut på banor i InDesign för tillfället, det förstår ni va!?


30

Jag har en liten blomsterhandel hemma på köksbänken!

Tack för alla fina blomster och presenter. Tack för alla hälsningar och lyckönskningar. Ett extra stort tack till systeryster som ordnade med överrskningskalas och skrev en alldeles egen sång till min ära (eller möjligen vanära ;) ).
En riktigt härlig födelsedag har jag haft med många kramar och mycket skratt, härligt! Puss på er snuttisar!

Glada påsken

Kidsen har ff påsklov från skolan men nog känns det som att påsken är överstökad nu. I Lördags hade vi riktigt drömväder -  strålande sol och blå himmel. Som alltid har vi varit i sätern och uppe på fjället men det var extra härligt i år med en massa sol. Vi ser ut som tvättbjörnar hela bunten fast i rätt skev färgskala. Illrött + kritvitt där solglasögonen satt... Hela familjen Tykons, alla mina syskon är hemma, har åkt skoter, grillat, solat och sagt hejdå till vintern. Underbart att träffa syskonbarnen!

Big boys big toys sägs det ju och det stämmer i vilket fall när det gäller mina bröder :P

Ida Bus var påskkärring en kort stund, jag hann i ta det här kortet innan kläderna och kluten åkte av! Hem från dagis kom hon på skärstorsdan med den här rockabillykycklingen som pryder våran köksbänk :)

Hoppas att ni alla har haft en riktigt glad och mysig påsk!
Själv hann jag inte mer än fira färdigt påsk förrän det är dags att förbereda nästa firande till helgen som kommer.
Imorrn ska jag ge mig i kast med att prova dona ihop en smörgåstårta inför den förestående födelsedagen. Wish me luck, det behöver jag. är inte så mycket för att baka och dona men nååånting måste jag ju ha att bjuda på! Carola har varit här och plitat ner fyllningsrecept till mig och hjälpt mig att handla idag och det tackar jag för *puss* Jessica är också väl värd ett tack som har varit här och färgat över mina gråa hår *S*

Inspirationscitat

Hittade ett så himla bra citat i en av pluggböckerna;

There is a vitality, a life force,
a quickening that is translated thorugh you into action,
and because there is only one of you in all time,
this expression is unique.
And if you block it,
it may never exist through any other medium,
and will be lost.


       -Martha Graham-

RSS 2.0