Måndag igen

Jobba, hämta på dagis, handla, koka potatis, gå igenom posthögarna, betala två räkningar, plocka upp en skottkärra hundbajs från gräsmattan som börjar tina fram, dammsuga, skura, göra rent Sessans öron, röja av diskbänken, putta på Idas gunga 100ggr, tvätta tre maskiner tvätt och hänga, beundra krukan med vårblommor på trappen, vika in rentvätt, märka nya dagiskläder, prata med en kompis i telefon, deklarera, packa upp väskorna efter helgens Älvdalsbesök, ladda upp bilder till framkallning, natta och sjunga "trollmor", ooooch skanna presentationslayouten till Skaparlusten :D Everyday life.
image422

Ida grovjobbar

Ok, jag har redan layouten/minialbumet klart för mig i huvudet. "Du ska inte tro det blir såååmmar ifall inte nån sätter fart..." Ida jobbar hårt på att förverkliga sin sommarvisa här hemma och har fullt upp med vårstök!
image417
Måndag: Sopa undan gruset från asfalten
image419
Tisdag: Plantera vårens första kruka med blommor att ha på trappen + vattna. Riktiga grovjobbarhandskarna på *L*
image420
Onsdag: Hjälpa pappa med domkraften när sommardäcken skulle på, och ja hon orkade pumpa själv flera gånger.

Vi provar vara ute och njuta så mycket av det helt otroligt fina vädret vi har haft här i veckan så mycket vi bara kan när vi är lediga. På jobbet är det mest deppigt och tugnt och jag är helt slut när jag kommer därifrån. Jag och Ida har krattat liite på baksidan och gungan har tinat fram till frökens stora förtjusning. Populärt är också att hacka bort klumpar från iskanterna och gå omkring och balla med. "-Se mamma, ja är starschk!" Ja ni hör ju... det är ju pappas tjej hela dagen det här!

Meant to be tävlingsalster

Jag köpte tävlingskit hos Stellas för ett bra tag sen o pulade ihop en snudd på färdig layout. Den blev sedan liggande här hemma länge i stressen med sambon borta och igår skyndade jag mig som attans att få den klar, ihopskannad och mailad. Mutade skruttan med film, kakor, chips - you name it för att kunna scrappa just då - helt i onödan. Nu när jag tar kvällsrundan vid datorn/mailen så ser jag "mailer deamon- undeliverered mail to sender" i inboxen. Den 20:e, d v s igår, var sista inlämningsdagen och mitt mail studsade tillbaka. Det var helt enkelt inte meningen att jag skulle vara med i den där kittävlingen. Men här kommer iaf layouten :P
image414
image415
image416
"Jag ska måla hela världen lilla mamma, eller i alla fall bilen..." En vikupp-layout som är en hyllning till Ida Bus kreativitet, både den önskade som får mamma att le och den mindre önskvärda som får mamma att morra!  Jag beställde det färgstarka kitet och fick de här papperen som jag tyckte passade till barns måleri. Lilla fröken själv har förutom att vara fotomodell bidragit med ett konsverk på insidan och ett handavtryck. I albumet sen så kommer jag att sy ihop två plastfickor så att overlayen ligger på plats där den ska och hela layouten kan vikas upp.

Ett nytt dt-paket landade hos mej i brevlådan idag, ett riktigt roligt litet projekt. Nu gäller det bara att hinna få i ordning bilder och framkalla och sedan ska jag hugga in på det! :D Solen har strålat från en klarblå himmel idag och det har varit helt vindstilla. Gött nog slutade jag redan vid tre idag passande nog så vi har hunnit vara ute och sopa nästan hela asfalten jag och lillbuset. Underbart att det blivit behagligare att vistas ute! Men några vitsippor har jag knappast om det är det ni tror... *S* Mycket vitt har jag iofs men på ett betydligt tråkigare vis. Gräsmattan ligger ff mestadels under snö och snöhögarna är stoora ännu så det gröna dröjer ett tag ännu men jag njuter av vårsolen i alla fall.

Hemmahelg

Aaah salighet... trollet sover. Hon sover inte middag varje dag längre så en stunds paus från -mamma, mamma, mamma, maaaamaaa! är en bonus:) Annars händer det inte så mycket. Blir mest till att passa skruttan de här helgerna vi är ensamma hemma.
 Håller på scrappar en presentation till Skaparlusten men det går segt med alla dessa ständiga avbrott. Jag hade ta mej tusan behövt lite semester känner jag, är bra sliten just nu men det finns inga luckor i almanackan på ett tag framöver. Blir till att hålla ut. Tur att vårsolen håller på tinar bort snön så att vi går mot behagligare tider, kanske jag vaknar till liv igen jag med liksom naturen.
Överlevde 29-årsdagen och alla gliringar om hur gammal jag har blivit :) Jag tar det med ro. Jag lever ju samma småbarnsmammeliv oavsett om jag är 28,29 eller 30. Folk ikring mej verkar ta det hårdare att jag snart är 30 nu. Men vem vet, det kanske kommer att kännas hårt när den dagen väl kommer men just nu har jag inga sådana bekymmer i alla fall. Stort tack till Lina för det jättefina kortet som verkligen gör mig glad!!

Jag håller på sorterar igenom alla mina scraptidningar och böcker här hemma och en hel del har lagts tilli "säljes" högen. Scraprummet är som vanligt under konstant omorganisering och jag börjar förlika mej med tanken att så kommer det nog att förbli. Finns nog ingenting som heter färdigt här inne :) Men en hel del papper och annat har jag också sorterat ur. Erkänner att jag har kommit till det stadiet med mina scrapgrejer nu att jag hittade dubletter av vissa grejer. Jag har alltså glömt vad jag har köpt och köpt detsamma två gånger. Hmm...
Men det fina i kråksången är att jag nu till slut efter flera år börjar lära mig vad som är värt att köpa för mig, d v s vad jag använder mest och behöver. Det är lätt att förföras av alla snygga papper som ser så läckra ut på bilderna men vissa mönster har jag köpt på mej och känner inte alls för att verkligen använda. Jag tycker om att se på dem men inte att scrappa med dem :) Välkänt fenomen?
Nä nu ska jag ta mej i kragen och äntligen ladda upp mina nya foton till framkallning så att jag kan avsluta lite påbörjade projekt sen nästa vecka kanske. Det gäller att passa på medans buset snusar :) So much to do and so little time to do it, som alltid!

"-Ja kommä sakna storspindeln"

Idag fick lillskruttan se på Charlottes web/Grisen Wilbur och blev helt förstörd. Grisen Wilburs vän Charlotte blir ju gammal och dör på slutet och Ida har gråtit och varit riktigt uppriven här på kvällningen. Blev nog lite för dramatiskt och sorgligt för henne. Har inte sett att hon har reagerat så starkt på någon film förut så att hon verkligen har gråtit men det här gjorde strarkt intryck.  Jag minns filmen väl från när jag var liten och minns att det var riktigt sentimentalt när Charlotte berättar att hon ska lämna Wilbur *buhuhuuu* Så nu sitter man här i den situationen att man måste prova förklara varför djur och folk dör. Vart kommer dom då? Kommer dom tillbaka sen nästa år? Dör man när man stänger ögonen? Uhh vilket knivigt jobb det är att vara mamma ibland!

Annars sitter jag här och är helt dygnvill efter att ha jobbat natt. Känner mig trött och bakis som vanligt så det blir inte mycket gjort. Måste skaka av mig dimman o prova röja ihop här hemma och fixa någons slags fika till den förestående 29-årsdagen. Känns mest drygt - tråkigt men sant. En natt kvar imorrn och sen är det helg som väl är. Ikväll bänkar jag mig såklart framför säsongspremiären av desperates! *jippie*

Söt som socker

Ramlade över ett gammalt foto på sötloppan som bivit framkallat av en slump. Inget speciellt bra foto egentligen men hon var så söt på det så jag ville scrappa det då på direkten och så bidde det. Helt vardagligt foto där hon sitter o käkar ännu en "sössör"macka med mycket bus i blå ögonen. Jag har liftat upplägget från en Ali-layout. Textremsorna har jag gjort själv i brist på svenska 7gypsiesstickers :)
image413
Ett steg i min föresättning att få med mer ord på mina sidor.

Aprils dt-layouter

Ilona som äger Skaparlusten var generös nog att låta oss i designteamet välja vilken utav Basic Greys nya kollektioner vi ville skapa utav. Jag valde sultry, härligt starka färger i kombination med brunt o här ser ni resultatet:
image410
image411
image412
Riktigt härliga papper som jag hoppas att jag kan göra mer utav senare.
På senare tid har jag tyckt att det är kul att variera fotostorlekarna lite och se vilka olika effekter man kan få till. Någonting annat som jag funderar mycket på just nu är att få med hela storyn. Inte alla layouter kräver journaling ifall fotona verkligen säger allt men jag vill bli bättre på att ta mig tid till att få med orden på mina sidor. När jag kikar tillbaka på mina färdiga layouter i albumen så känns de med text mer kompletta och intressanta.

Hon skriver sitt namn!

Helt plötsligt dök fröken upp här nyss o deklarerade att hon hade ritat på sitt ben. Naturligtvis sa jag att hon inte fick göra det men tittade inte direkt närmare. Fröken hojtade "-söörlåt" för att kolla om man kan komma undan utan påföljder om man säger förlåt. Sedan såg jag det här och kunde inte vara irriterad längre.
image409
Jag har aldrig sett att hon ens försökt skriva någon bokstav förut och sen helt out of the blue så dyker hon upp med sitt namn på benet! Det blev till att hämta kameran istället för att tvångstvätta... Helt otroligt, måste bara älska dessa oberäknerliga kids. Ibland blir buset en positiv överraskning!

Glatt o prickigt

var det här;
image408
Gjort till en uppmaning att scrappa med prickigt för scrappizbloggen. Det var en kul lo att göra som dessutom gick fort, kom nästan ihop av sig själv kändes det som. Mycket ovant för mig att scrappa med gult men det passade bra här. Lite kär i den svenska stämpeln, så enkelt att bara stämpla på en rubrik. Mera sånt tack stämpelmakarna! :)

Annars är det lite synd om mig idag. Jag jobbade natt i helgen o runt fem igårnatt när jag var som tröttast lyckades jag snubbla på en skrynklig matta och satte mej på högerfoten när den var vänd åt fel håll. Aj aj aj! Så nu är det lindor och linkning som gäller här med min svullna blåa fotled, *ynk ynk* Så fruktansvärt klantigt!

Minialbum ur Eddies perspektiv

Tjihoo, äntligen har uppdateringen blivit färdig så man kan fortsätta blogga. :) Det här minialbumet gjorde jag för scrappizbloggen för nån vecka sen. Det publicerades där i torsdags så nu kan jag visa det här också:
image406
image401
image402
image403
image407
Ett kul litet projekt, har snöat in lite på minialbum. Just nu känns det roligare att planera och scrappa sånna än att göra fullstora 12" layouter. De här fotona har legat ända sedan i höstas men jag ville verkligen göra någonting av dem för jag tycker att grabben har knäppt så coola kort. Bl a knäppte han på våran postlåda. Rekommenderas varmt att sticka kameran i händerna på kidsen! Och nu kan jag snart göra en uppföljare för dotra tar kameran, trycker på on och fotar själv hon med nu. Har ni missat att köpa Making Memories spiral journaling books så gör det nu. Superfina "minipapper" för journaling med 5st utav varje motiv = favvo!

Sen såg jag det här i scrappizbloggen också:
image404
Jag har ingen aning om vad det kostar eller nånting men mina vänner, dit ska jag!! Mitt hjärta tog ett skutt när jag förstod att äntligen kommer Ali till Sverige. Aj adåååre you Engströms artstudio för att ni har lyckats boka henne hit!! *lycklig*

Edit: Tack för alla underbara, värmande kommentarer om mitt bom-album. En scrapgalning kan ju bli tårögd för mindre! Tack underbara ni för all peppning! Monika, formatet på albumet är 8".

RSS 2.0