OH-layouter

Idag publicerades mitt inlägg kring att scrappa med OH i Scrappizbloggen så nu kan jag visa mina layouter här också.
image200

image201

image202

image203

image204
Älskar verkligen transparencies så det här var en riktigt rolig artikel att skriva och scrappa till!

Nånting annat som känns mindre kul är att det slog mig precis att jag har glömt att ladda upp mitt bidrag till oppgave 4 inne på Papirgleder. Ibland snurrar tiden på för fort...

Sjukstuga

är det hemma hos oss. I slutet av förra veckan fick vi förkylning/influensa hela bunten här så det blev bra lugnt i helgen för att prova kurera oss. Lagomt tills vi trodde av vi var friska så fick vi ögoninfektion som går på dagis. Så nu är jag hemma och VAB:ar med Ida Bus igen. Det är två månader sedan vi var hemma sist men det känns som om det var två veckor sen. Hoppas verkligen att vi har avverkat nog med baskelusker för ett bra tag nu så vi får vara friska. Blir inte mycket av vare sig scrap eller dator just nu när det känns som om jag har ett gruslass i ögonen.

Ida Bus just nu

Här kommer en liten uppdatering om vad som är på g med Ida Bus just nu. Mest för att jag ska komma ihåg det själv till det blir scrapdags för nu händer det nya grejer i ett snabbt tempo.

image199
- har börjat åka skidor och i fredags skulle hon åka Skrullebolöpet på dagis var det tänkt. Annars är hon jätteduktig på att åka och åker t o m själv. D v s hon går framåt på skidorna med stavarna i handen o utan stöd från någon. På skidtävlingen åkte hon ca 1m innan hon började vägra, gråta och skulle bli buren. Tjejen tvärt emot skulle ju absolut inte åka när alla andra åkte. Dessutom var hon så förbannad på nummerlappen för den ville hon inte heller ha. Det var en under att hon inte slet sönder när hon ideligen rovade dra av sig den. Mamma åkte hem med ett blåmärke på höger smalben efter att lilla nåden sparkade mig där med skidorna på...Latjo lajbans! Viktoria var också med och hon åkte tre varv på direkten hon med moster som coach o stöd i backarna medans Ida surade o lugnade ner sig i pappa Dicks trygga famn.

- har kommit på att det är kul att åka skoter "minna åsså åka skotej" Ellen Elan är allt en liten klippa hon!
image196
- åker gärna på boben också och allra helst om Sessan drar
image197
- kör med sin lilla traktor ute i snön o har börjat göra riktiga motorljud "Öööönnööön"
image198

-mycket kiss o bajs prat o funderingar är det på tapeten just nu. Varifrån det kommer, om alla gör det och var de gör det. Alla fläckar ute i snön är "Sessa bajsa! bläää" vare sig det är en nerblåst kvist eller en pinkfläck.

- Vill ha trosor på sig som mamma och vill gärna sminka sig på morron innan dagis för att vara lika sim mamma. Trosor är beviljat vissa dagar - smink är det inte ännu

- Har kissat på pottan två gånger i helgen och börjat toaträna på dagis så vi får väl se om hon tar steget den här gången då. Hon har haft perioder då det har varit rätt ok att kissa nån annan stans än i blöjan eller på golvet men återgår sen till blöjan.

- Säger "Tack älskling!" och skiner som en liten sol ibland när hon får nånting. Ursöt! "Tacka mamma" är det annars mest. "tacka mycke" är tack så mycket.

- Böcker har blivit populära igen och hon läser allt mer konventrerat, d v s tittar, pekar o säger vad hon ser. Fortfarande ruskigt hårdhänt och sliter av pärmarna när det blir för tråkigt så det är kort livslängd på frökens lektyr.

- Åt sitt första lördagsgodis i lördags. Föll till föga eftersom brorsan var här o hade lördagsgodis. Ok då, mest var det väl för att mamma inte ville vänta tills hon la sig utan ville mumsa framför melodifestivalen...

- Borstar för det mesta tänderna snällt när pappa hjälper henne. När mamma hjälper henne är det fajt och fäktning som gäller. När hon ska borsta själv suger hon mest bara av tandkrämen
- Vaknar tidigare av sig själv på mornarna nu mer. Vanligtvis kring 7.

- Pekar mellan benen på pojkarna på dagis o säger "snoppe" vid baddags. Mamma provar vara neutral o säga att -ja det är en snopp, det har alla killar. Ser inte fram emot den dagen hon kör samma variant på större pojkar... Men jag vet att det bara är en tidsfråga innan jag får en rejäl skämsattack inne på affären

- säger kortare meningar utan större problem. " låna den Deddie?" "Minna åsså ha fast" ( = saft) "Pappa sitta dää äta" Populäraste uttrycket från Idas sida är "Inte haaa!" och från mammas sida "Äska dä"

- Avgudar sin storebror som innehar klar idolstatus och får göra i princip vad han vill med fröken fräs som i hans närvaro är hur medgörlig som helst.

- Favvofilmen just nu är "The magic sword Quest for Camelot". Teknad version med Kung Arthur o grabbarna kring det runda oversizade bordet. Det började med en fascination för hästarna i början av filmen o den lilla flickan i huvudrollen som leker med sin pappa på stranden. - Ska du se på hästfilmen ida? " Åsså ha poppo" "Minna se poppo" lät det för en månad sen.  Sen blev det drakarna som blev mest intressanta - Ska du se drakfilmen Ida? Och nu är det skurken som är mest intressant. " Villa titta rjupert pappa". The bad guy heter alltså Rupert.

- Åkte skoter med Pappa o hälsade på mamma på jobbet igår. Studiebesöket gick hur bra som helst. Fröken var på strålande gohumör och mumsade i sig ett päron innan det bar iväg på vidare turné till mobro Micke på verkstan.

-Gillar att pyssla på o göra små konstverk genom att limma fast småpärlor o paljetter på papper. "Minna pälej ha" " Lim mamma, lim, liiim!" Populärt är det också att tejpa små bitar tejp. "mera stejp ha mamma". Vill gärna föreviga sina små händer genom att rita runt dem och ber om hjälp för att få till linjerna som hon vill ha dem.
image195

Oppgave 3

image194
Nu har jag gjort mitt bidrag till tredje rundan av Papirgleders liftecup. De fick ut "oppgaven" till slut efter tekniskt krångel. Kände mig inte alls motiverad först men kriterierna var att man skulle ha med handskrift+ vit ram runt fotot och då tänkte jag direkt på de här bilderna. Det är Ida Bus som fikar hemma hos mormor på juldagsmorron. Det är en tradition i våran familj. Mamma bakar helt_galet_mycket. Nu snackar vi mellan 30-50 sorter! ( Jag skrev galet) Ingen får smaka en endaste kaka före tidig juldagsmorron. I byn här har vi också en tradition att tända marschaller överallt, ursprungligen för att lysa upp vägen för de som åkte häst o släde till julottan. Numer bara för mysfaktorn. I alla fall så bjuder traditionen att man ska man ur huse vid sex på morron (fantatikerna vid fem) för att åka runt o kolla in marschallerna. När man fått nog av eldspraket så är det samling hemma hos mamma/mormor för frukost bestående av sjukt mycket fikabröd. De här bilderna är alltså från Idas första juldagsfika. Jag är allt lite mallig över att jag äntligen har fått fingrarna ur och lärt mig hantera penslarna i PS. Helt otroligt för att vara jag!

Egentligen har jag ingen jullängtan alls utan suktar mer efter våren :) Hela den här julgrejen är ett sidospår...

Det blev en till layout idag också. Jag har änteligen scrappat en sammanfattande sida till Idas första år med en bild på henne per månad. Blev så nöjd med den för den blev riktigt härligt knallig. Den kommer i Scrappizbloggen sen :) Har suttit och plitat färdigt en artikel dit under de senaste dagarna. Så kul även om jag verkligen får utmana mig själv och mitt tålamod ibland. Mycket nytt att lära, mycket att scrappa och för lite tid. Känns det igen?! ;)

Cybercrop & nytt uppdrag

image191
I helgen var det cybercrop hos Scrappiz för att fira öppnandet av nya bloggen. Jag har jobbar och haft la familia hemma men det blev i alla fall ett bidrag igår kväll.Har ni varit där och spanat in den bloggen så har ni också sett mitt nya uppdrag :)
image192 Jepp, that´s me!
Det är alltså därför det har varit så tunt med uppdateringar och layouter här i min blogg, jag har sparat på dem till mina artiklar i Scrappizbloggen. Jag fick förfrågan vid nyår om jag ville vara med och efter månader av planering och förberedelser så är jag mycket glad över att se att bloggen nu är up and running! så himla kul!

RSS 2.0