Ida Bus just nu II

Här kommer en liten uppdatering om vad Ida bus sysslar med just nu:
image255
Nya trixet på den ack så populära studsmattan där en hel del tid spenderas. Hon hoppar hej vilt nu och springer runt som en liten galning. Nu ät det liksom inte nog att bara hoppa jämfota längre utan nu ska det testas olika trix och konster. Balans och motorikträning på ett mycket kul sätt.
image256
Så här inför älgjakten blir det en del tid spenderad på skjutbanor etc. och lilla skruttan vill ha en egen bössa och börja skjuta hon också. Mamma sa att det blir till att vänta lite med det... Kan hon nöja sig med en liten knallpulvervariant så kanske. Kan dessutom bli svårt för mamma att kunna hitta och inhandla en fungerande bössa som är under 1 decci stor...
image257
Gofilten hänger ständigt med ff men nappen provar vi sluta med. D v s mamma provar sluta med nappen, Ida har inga sådana ambitioner direkt just nu. Favoriten på TV/film just nu är Lucky Luke. Hon är mycket fascinerad av Jolly Jumper och härmar honom när han gnäggar och frustar. Hennes älskade gossedjur Nalle Puh behöver vi efter 2 års kånkande på inte släpa med oss överallt längre. Hon åker till dagis utan honom och somnar om kvällen utan honom. Så vi får tacka dig Puh för lång och trogen tjänst men var beredd att hoppa in på springvik ifall fröken får ett tillfälligt mysåterfall. Som ni ser så har hon vuxit så mycket nu så hon har svårt att kunna fortsätta ligga ner i mysfotöljen. Måste snart fixa ny säng också för hon är snart för lång för sin, hon kan inte sträcka ut armarna ovanför sig helt i den längre. Stor tjej behöver stor säng nu *gulp* i mammahjärtat
image258 
(Hon gör alltid som mamma säger mammas tjej)
Att åka till "sjunen" är populärt vid de sällsynta tillfällena när solen skiner och vi är lediga. När hon var nere och badade med dagis en dag så lärde hon sig från de andra barnen att säga iskallt så nu säger hon det hela tiden när hon är i vattnet. "-kallt mamma brrr iskallt mamma brrr brrr". Fast egentligen är nog inte fröken mycket till badkruka heller. Hon kastar gladeligen av sig kläderna och plaskar ut, böjer sig framåt och doppar huvudet och håret. Häromdan så såg hon en tysk flicka som paddlade runt i en uppblåsbar gul båt och då skulle ju hon naturligtvis också ha en sån. "- Ja åsså ha bååt mamma, ja ha rosa bååt mamma" Bilden ovan får illustrera hur enkelt det är att prova fixa snygga strand och badbilder på en soon-to-be 3-åring.
image259
Kusinen Toria och Ida har spenderat en hel del tid tillsammans i sommar och det är först nu som åldersskillnaden börjar bli överkomlig så att de kan leka "på riktigt" med varandra. Ida tycker jättemycket om Toria och frågar hela tiden om "-Toria komma" (oftast sagt med mycket bedjande/klagande tonfall) och "-Ja åka Toria?". "-Ja åka Toria morron mamma"
image260
Moster bäbis är ju så klart en riktig hit den här sommaren och Ida är jätteförtjust i lillgrabben. Hon nussar gärna och mycket på "Linusch" och vill vara go åt honom. Hon pratar med hög och gällt tonfall och berättar för alla som vill att mosters bäbis är "såå liten (håller upp 2 cm mellan pekfingrarna) jätteniten, åå söta, smösötten" Småfötterna och pytteögonfransarna är mest fascinerande. Fötterna får hon undersöka, peta honom i ögonen för att kolla in var fransarna växer ut ifrån får hon inte...
image261
Hon vågar cykla lite grann själv på sin cykel nu och kan hålla balansen om underlaget inte är allt för ojämt eller om hon inte svänger för tvärt. Det är svårt att hålla kvar henne på lilla vägen utanför huset. Hon vill inte gärna vända i korsningen utan fortsätta på sin svläng och dessutom åka hem till Mumu och Moffa. I bilen vill hon också gärna åka en svläng, det säger hon ofta när jag hämtar henne på dagis. Så hon är en raggare in the making redan nu alltså. Antar att det faktumet att hon har lurat till pappa att montera den bärbara DVD´n han fick i mamma i ljulklapp på sätet framför henne har en hel del att göra med det... Det tog inte lång stund för henne att klura ut hur man sätter igång filmen och trycker på play. Så musiken som mamma får lyssna till i bilen numer är "pang pang Lucky Lucky det blir ordning när han kommer till stan" Hon öppnar bildörren och klättrar in i bilen själv nu och sätter sig i sin bilstol. Att knäppa på sig bältet är lite svårt än så länge och lyckas inte alltid, men att knäppa upp det, det är en baggis.
image262
Vad gäller maten så är jogge ff en stor favorit gärna med "slingor" d v s havrefras. Macka med "sössör" är också någonting som efterfrågas frekvent. På dagis påstår dom att hon äter och äter riktig mat så hon kan tydligen göra det då, bara inte i mammas närvaro. Försöker ff hålla igen på godis etc. och det blir inget lördagsgodis än på ett tag men numer måste ju hon få åta glass och fika när andra barn gör det. (Ida hade aldrig ätit glass eller godis när hon började på dagis) När hon får nånting sött att smakska på så säger hon själv med munnen full "-måste bosste tännen". Det är en av de få gångerna som mamma håller med om att ja det måste du. Alla andra måsten är mamma motstridig till för hon måste det mesta. Måste hoppa, måste gå ut, ja måste ha kaka, måste ta vinterskorna o s v.

Har foto men visar inte; Nu är lillskruttan helt blöjfri dagtid. "-Ja kissa toa mamma" och sen bär det av i full fart. Hon fixar att få av sig kläderna och komma på plats själv och mamma är inte önskvärd i närheten just då. "-Ja va freed mamma" Sen ropar hon när hon är färdig.

Utan bild 1: Lilla fröken vill inte gärna sova längre, varken till kvälls eller sova middag och det hörs här hemma.
-" Inte sova nu heller, ja inte sova nu mamma, ja måste inte sova nu heller mamma, klocka inte mycke" börjar fröken säga i samma ögonblick som vi kommer hem och parkerar bilen på gården.

Utan bild 2: Håller upp tre små fingrar om någon frågar hur gammal hon är. Nu är hon ju egentligen inte tre är ännu men det är ju en annan femma. (måste fixa foto på detta)

Utan bild 3: Ida är uppe och skruttar alldeles för tiidigt på morron och kommer in till sin knappt levandes mor med ett filmfodral i handen.
Ida: - morron mamma ja sova dott!
Smulan: tänker tur för dig då...
Ida -Äää de mamma
- ä de sför nånting mamma
-ä då mamma (lite högre)
-mamma! hög (bestämd röst)
Smulan: -oartikulerat läte alt.stön med stängda ögon
Ida - Se hä mamma, titta här mamma
Smulan: Paralyserad
Ida: -Inte sova nu heller mamma, mamma vaken!? med glad gullig röst
Smulan öppnar ett kvarts öga och plirar mot filmfodralet.
Jag tror att det är en dinosarie Ida. Dunsar tillbaka huvudet på kudden.
Ida: Nä mamma, ja tror de är en noshöning mamma.
Smulan: Ja det är nog en noshörning, med matt stämma. Tänker: Hur i h-vete kan hon veta det och när lärde hon sig ens säga noshörning? Ridå.

Det går framåt

med Idas första året album. Jag har varit lite produktiv i helgen här och fixat färdigt månad 4+5+10. Har svårt för att scrappa babygulligt och det sitter långt inne med de "gamla" kassa fotona. Ska ta nya tag och försöka fixa färdigt alla månader under hennes första år för det står med på mina scrapmål och framför allt så vill jag ha det ur världen och ut ur systemet.
image254
Observerar ni vad otroligt snyggt layouten är skannad? Gulle dig Sara och tack för hjälpen >3

Annars så har jag äntligen kommit igång med rutinerna här igen efter sommar och semester och det är så skönt.  Nu kan jag fokusera mera på mina uppdrag för Scrappizbloggen och det tycker jag är jättekul. Har varit helt frustrerande att inte hinna med någonting utav det man har tänkt under sommaren med la familia hemma. Jag både scrappat och skrivit en del inlägg idag så det känns bra att vara på g igen. Skönt att omsätta ideér som jag ruvat på i månadsvis till verklighet.  Määän imorrn är jag tillbaka på mitt ordinarie jobb tråkigt nog. Ida Bus och jag måste kliva upp i ottan och vara på dagis o jobb hela hela dagen. Kommer inte hem förrän vid nio och då är det nog ingen större risk att jag orkar scrappa eller blogga. Usch vad tråkigt, varför kan inte nån bara låsa in mig i scraprummet och kasta bort nyckeln :)

Moster och Linus LO

Som ni kanske vet så har jag ju blivit moster igen och en mycket mallig sådan. Så här kommer en layout med första fotona utav mig och Linus tillsammans :)
image253
Den är gjord efter en utmaning inne på Scrappiz där man skulle lifta en utav Susnys layouter. Den utmaningen är förresten ff igång, den håller på till den sista augusti. Mer info här>>> och där kan ni se vilken jag liftade. Den här layouten gillar jag därför att jag har använt Karen Russels produkter som jag ju bara älskar och sen är jag rätt såld på färgkombon med blått och grönt så här i sommartider. Rätt bra gjort att lyckas vara med på ett foto själv också även om det är med en bäbis i famnen... *L*

Paljetter del två

Här kommer de resterande två layouterna jag gjorde till Scrapaddicteds sponsring utav Scrappizbloggen
image251
Journalingen i blomman lyser "-titta dä blomman humla ätamat dä blomman mamma" Ett citat från den lilla hästsvansförsedda tjejen på bilden :) Tänk att hon fick hår till slut hon som var skallig tills hon var 1½ år.  Är det någon som vet tillverkaren på papperet som jag har klippt ut den bruna kvisten med oranga/gula/rosa löv ur? Jag hade gärna velat ha tag på ett nytt sånt papper.
image252
Den här layouten blev jag inte riktigt nöjd med. Jag gillar bilderna därför att för en gångs skull så fortsatte grabben bara med det han höll på med så jag fick oposerade foton på honom men layouten på sidan håller inte. Ser i efterhand att den stämplade raden med siffror nog skulle ha varit på höger sida om fotona isället, mään det är lätt att vara efterklok. Det var kul att plocka fram foamstampsen igen, det måste jag göra fler gånger framöver.

Är det inte det ena

så är det det andra... Så här ser min dator ut just nu
image250
Nu är det den stora fläkten som har gett upp så problemet är detsamma som förut. Vrång som jag är så sitter jag här med bordsfläkt för avkylning utav burken och hörselproppar för det låter som det går ett tröskverk här inne. Ny fläkt är beställd och jag hoppas för allt i världen att den kommer före helgen så Dick hinner fixa detta innan han drar iväg igen. *suck*

Som ni ser

så har jag ändrat om lite i bloggen. Den gamla stilmallen krånglade så mycket och gick knappt att scrolla. Frågade supporten om hjälp o s v men fick inte till det. Men nu  med den nya mallen tror jag att allt ska funka så som det är tänkt. Är jag nöjd? Näe men det går väl att ändra igen senare, det här blev lite snabbt bara för att få det att funka. Nu måste jag rusa till dagis. Kram på er!

Paljettlayouter 1

Här kommer två layouter som jag har scrappat för Scrappiz/Scrapaddicteds räkning. Det var kul att använda paljetterna och jag hade kunnat göra fler layouter med dem än vad jag gjorde om jag hade haft lite mer lektid :)
image247
Den här sidan är jag jättenöjd med. Jag är överlag väldigt inne på orange just nu + att jag har använt overlays *älskar* och redigerat fotot med PS-penslar och text direkt på det. Många favvogrejer inknökade på en och samma sida och jag gillar hur det blev med alla mönster tillsammans. Det gillar jag - mönster och former i lite knalliga färger. Ibland ska man få vara nöjd också :)
image248
Den här sidan däremot blev inte alls så som jag hade föreställt mig i huvudet så just därför har jag lite svårt för att tycka om den. Jag är sån med mitt scrappande, om inte mina färdiga alster överensstämmer med bilden/skissen/planen jag hade i huvudet så tycker jag inte om dem lika mycket som jag skulle ha gjort annars. Det känns så ofärdigt för jag är inte färdig med den idén då och kan inte riktigt få den ur systemet. Fast jag gillar fotot, så kul att se babyfoton på Ida redan nu och minnas hur det var med en sån liten knort.  Men men, vi får väl se om det blir någon omtagning eller om jag vandrar vidare till nästa infall.

Om att sätta gränser

har det handlat om mycket hemma hos oss sedan vi fick barn. Gränser vi försöker lära Ida och Ida som försöker lära sig att sätta egna gränser och respektera andras. Att lära sig att interagera socialt i en grupp kan vara tufft för en liten 1½-åring som börjar på dagis. Ida blev biten av en annan pojke i början och hyttade dagligen med lilla fingret och sa "-inte bita Isa"
image245
En skåprenslo med en massa smått o gott som legat oanvänt här hemma. Ännu en ovisad sida som jag gjorde i början utav sommaren. En kul sak med texten här är att när min lillsyrra fick se den så undrade hon om det fanns sådana pennor som skrev så utav sig självt!? Skulle alltså ha funkat som nissarnas schackrutefärg i Kalle Ankas julprogram i sånna fall... det ni, det hade varit julafton det!

Gå ut layout

Här kommer en till layout som jag gjorde i samma veva som trädgårdsmästaren nedanför. Journalingen handlar om hur Ida Bus alltid vill vara ute, oavsett väder och oavsett hur bekväma och frusna mammor kan vara... Fotona är från förra sommaren.
image244
Har doodlat med inspiration från Tracy Whites bok "The journalers handbook"

Lilla trädgårdsmästaren

Här kommer en till ovisade layout som jag har gjort förut :
image243
Det är Ida Bus i sitt favorithörn utav vår gård som är lilla trädgårdsmästaren. Från början tänkte jag att det skulle vara en gul swappblomma över fotona som en stor sol men det kändes fel så det blev en rosa. Och då blev det alltså ingen sol - för en rosa sol känns också ganska så fel *S* Första gången jag har använt min QK till att stansa ut former och använda på en layout, jag är verkligen inte bra på att använda min tång.  Citatet nere tll höger är " Hon som älskar en trädgård gillar att göra världen mer vacker och njuter av tillskottet av skönhet hon sjölv bidrar med."


Jag har blivit taggad utav Sanna (som nyss har ryckt in som radioankare ;) )
image242
Jag tror inte att dessa tjejer har blivit taggade:
Malena som alltid är inspirernade och som fullkomligt sprutar ur sig snygga lo´s på löpande band

Sara som ska ha en stor eloge för att hon driver allas vår favvosajt Scrappiz. Många inspirerande och upplyftande ord har jag hört från henne som är en förebild när det gäller att scrappa med mera dokumentation.

Här är en länk till tjejen som startade rocki´n girl blogger

Magdaslayouter

Här är några layouter som jag gjorde för ett tag sedan till scrappizbloggen med sponsormaterial från Magdas. Sitter och spanar igenom bloggen här lite och ser att jag ligger efter med uppladdningarna utav mina alster här.
image238
En lo om pappsens kära potatisåker :) Tänk vad tiden flyger, det står inte på förrän vi ska dit för en ny pälplöckningsdag. Efter den här regninga kalla semestern känns det som om det snart är dags att börja fota höstfärger igen... Den här layouten är jag nöjd med för jag lyckades knöka in så många foton så den visar allt jag ville visa från det här tillfället.
image239
Ida Bus plockar vass på stranden ifjol. Den här layouten är ingen fullträff direkt tycker jag själv men den åker in i albumet :) På bokstäverna har jag målat med akrylfärg och härmat mönstret på Idas klänning och just den detaljen tycker jag mycket om.

image241
En sorgsen layout om Dicks eviga saknad efter Mumun. En viktig sida att göra för sorgen och saknaden har varit och är närvarande här i vårt hus. Den stora ljuskronan gav mig lite hicka när jag fick se den i sponsorpaketet, vad tusan gör man med en stooor guldkrona som tar upp en hel 12"-sida??!! Men sedan klurade jag lite och kom på att "jag har hört om den snövita dräkten och om glansen av gyllene kronor" är en textrad ur En stad ovan molnen så där var kopplingen mellan begravning och guldkrona. Hela texten finns med till vänster uppe på sidan och vi hoppas alla att hon har det bra där hon är nu. *<3*

RSS 2.0