Barnprylsmarknad i Särna

Den 10:e Oktober är det dags för särnbyns första barnprylsmarknad. Börja rensa ur garderober, kartonger och förråd och kom för att sälja och fynda. Mer info kommer att komma ut i veckobladet mm när lokalen är spikad. Är du intresserad av att sälja så hör av dig till mig för ett försäljarnummer. Sen är det bara att börja tvätta o märka upp kläder :)

Vintage mosaik

Mer vintage *gillar*
1. <a href=Letter Press 03, 2. Untitled, 3. Losing Focus, 4. Christmas Wishes, 5. in front of the grocery (1920'), 6. Vintage Typewriter Keys, 7. foriegn postcard text, 8. Beijou Jewlery, 9. L'école de médecine vétérinaire, 10. Vintage Postcard ~ Naked Baby, 11. Hf30He63Dg12²Ob276, 12. first valentine of 2008, 13. headed west 5x7, 14. ~From Dawn~, 15. Baby Ben Face, 16. book">

Ett happy minialbum

har landat i Skaparlustens blogg där det finns fler bilder och lite info :)

Idag kan jag med glädje berätta att Smulan Persson äntligen har tagit sig (tid) i kragen och skickat in lite nya bilder för framkallning. Mycket gamla släktbilder bl a. Sen har jag skickat in några digitala layouter för framkallning på riktigt fotopapper också. Gick hur smidigt som helst med Fujis 30x30 cm alternativ. Ska bli spännande att se resultatet!

Mosaik 31:a hösten

Riktigt ruggigt, varning om nattfrost och de gula löven börjar dyka upp på björkrna. Hösten har smygstartat.
1. <a href=Mothers Day Post Card, 2. tears of the sunflower or rasta-sunflower, 3. Free To Use, 4. Free To Use, 5. Lost & Found, 6. Where She Is, 7. Rebecca (Finished), 8. The Math Teacher is In Love, 9. you are enough, 10. The many colors of oak leaves..., 11. Queen Anne Skeletons, 12. Stack of Books, 13. a chronicle of obsessions, 14. Flowers, 15. Don't keep calm and carry on., 16. somewhere housenumber 30">


Älgsafari

Idag har vi turistat på hemmaplan;

En enkel digital dubbellayout om dagens guidade tur i älgparken. Jag borde ha gjort en liten ram runt för den vita bakgrunden smälter ihop men bloggen här men ni förstår ju hur det ska va!  Vi hade tur och fick se alla älgarna på nära håll. Alla i familjen tyckte att det var intressant att se, framförallt 22-taggaren Hilbert och de små kalvarna. Det var väl värt ett besök. Parken har varit öppen i 5 år men vi tog oss iväg först idag... Hemmanblind!? Tja lite grann...

På vägen hem stannade vi och tittade på plockepinnet som är kvar av träden vid Gälgån efter regnkatastrofen 2007. 400mm regn under ett dygns åskoväder med skyfall resulterade i en 6m hög våg som störtade nedför Fulufjället och förstörde skogen helt.Eddie tyckte att det var intressant att se eftersom han hade sett bildspelet under skolans studiebesök i Naturrum. Och det är ganska spektakulärt, dessa stora rejäla granar som har smullit av, vissa mitt på, ligger omkastade som tändstickor.
Kidsen var som änglabarn ända tills på vägen hem då Ida tröttnade ur och dessutom ramlade på grusvägen och skrapade upp handflatan. Men men på det stora hela en lyckat familyouting. :)
..............................................................................................................................................................

Appropå vintagetrenden så tycker jag att ni ska kolla in Mettes ursnygga layout här>>>
Sen får ni ju inte missa Skaparlustens öppningserbjudande om fraktfritt. Ilona slår ju upp portarna till nya IRL affären idag. Vilken grej! Den som ändå bodde närmre *suck*

Fartdåren

Lovade ju att komma tillbaka med ett kort. Mään fröken har bråttom bråttom på storebrorsans gamla avlagda cykel... suddelisudd-foto men lycklig är hon tjejen som cyklar utan stödhjul!

Äntligen vintage

Jag är så glad över att vintagetrenden har fått ny luft under vingarna. Jag gillar gamla grejer. Hade totalt missat MM´s nya release tills jag såg annonsen i CK igår. Tadaa!

Vilken härlig låda va!? Jag gillar gamla grejer ja :D

Mickes 40 årsalbum 2008

I Oktober förra året fyllde brorsa no.2 också 40. Och får ettan ett album så lär väl tvåan också få!? Puttes album som jag gjorde 2007 scrappade jag traditionellt i 12x12" men till 2008 så förenklade jag processen. Jag gjorde grunden till alla sidor digitalt i Photoshop. Jag monterade in text och alla foton på 20x30cm bakgrunder, la samman lagren och skickade in för framkallning. Efter det så var det fritt fram att lägga till dekorationer, chipboardbokstäver och annat smått o gott. Jag blev naturligtvis inte klar förrän i allra sista minuten så jag har inga foton på det färdiga albumet. Ett gediget fullspäckat A4-album som täckte hela hans liv. Här kommer ett utdrag av sidorna direkt från PS- det vill säga utan dekorationerna.

Första sidan + alla kapitelsidor är helsvarta med enstaka foto och vit skrivmaskinsfont - så enkelt som det kan bli. Jag tyckte att det behövdes någonstans att kunna vila ögonen i albumet. Jag scrappade alla teman med olika material så jag behövde någonting stillsamt och lite stramt som höll samman hela albumet. Kapitlen var Lilla jag, min familj, min släkt, hemma,fritid,i skolan, på jobbet, semester och högtidsdagar.


En stor del av jobbet med det här albumet var själva förberedelserna, att samla ihop allt material. Jag grävde igenom hela familjens alla kort för att hitta foton på brorsan + uthuset och gamla kartonger från när han var liten. All memorabilia jag kunde hitta scannade jag in och inkluderade i albumet.

Helan o halvan IRL...


Här inkluderade jag även baksidan av fotot på layouten eftersom han själv hade skrivit vilka som var med på kortet där som barn. Han är ju en gammal man nu och jag ränkte att minnet kanske börjar svikta... Skämt åsido så var det kul att hitta något litet handskrivet från det han var liten parvel i grundskolan.

Min personliga favorit från albumet för den tydliga tidsaxeln där man ser utvecklingen.fetjäsningsbilden i badkaret var ett tvunget val till att få vara med - ovanligt att min panikbacill till bror som själv säger att han är född i en stress kopplar av.

En collagesida om våran morfar och precis som det står längst ner så är bakgrunden inskannade papper från hans levnad. Körkort, betyg, namnteckning från ett brev etc. Känns mer levande och autentiskt.

Mormor o morfars guldbröllop + ett foto på alla deras barn som små. Det är min mamma som sitter i knäet på den äldsta syrran. Jag hade med hela hans släkt på båda sidorna, eller iaf de jag hade foton utav men jag visar inte alla sidor.

Ett bra exempel på en "tom" sida som fick lite dekorationer o chipboardbokstäver på sig senare från MM´s reseserie.

Eftersom storebror är bosatt i Tyskland så har det blivit en del turer dig genom åren.


En del av sidorna kommer jag att framkalla en gång till och stoppa in i mina egna album. En del av bilderna ska scrappas om - bl a troligen släktlayouterna. Blev han glad? Ja han blev glad och rörd och satte stort värde på albumet. Det gjorde mig nöjd efter att ha lagt ner en hel del timmar. Grattis gamle man :P

Ida Bus cyklar utan stödhjul nu!

Big news, ska försöka fånga fartdåren på bild. Har inte lyckats ännu :) Några skrapsår och tippningar har det förståss blivit. I Lördags var det premiär för en längre tur utan stödisarna. Vi cyklade ner på byn o handlade och det gick jättebra. "- Att att....att kan vi cykla en promenad sen mamma!?" Hör jag många gånger per dag just nu :D

Färgutmaning II hos Skaparlusten

Är att lifta färgerna i den här somriga sidan;

Förra sommaren hade vi riktigt riktigt underbart väder en period och då var vi på stranden o badade varje dag. Ida Bus hade så kul för hon kom över "spärren" och började bada på riktigt. D v s hon doppade mer än småfötterna :DVi hade jättekul tillsammans!
Bladrankorna och brackets har jag ritat på frihand, färglagt och klippt ut. För att få bladen lite tjockare hade jag på diamond glaze.

RSS 2.0