Någonting annat

Full av spring

Äntligen har jag fått fingrarna ur och scrappat nånting lite annorlunda mot mina sista 5-6 layouter, har tyckt att jag har varit så himla tråkig på slutet. Den här sidan är jag nöjd med för jag tycker att den förmnedlar farten som bor i Ida Bus lilla kropp för jämnan. Blev bara tvungen att scrappa fotot fastän det kanske inte är ett speciellt korrekt taget foto men jag älskar att jag lyckades fånga henne i flykten precis så som hon är. Glatt, lekfullt och fullt av liv blev sidan precis som henne. Spetsen från lillskruttans brallor sitter naturligtvis rak IRL... Provade att sy stygn med floss för första gången och det gick bra även om det var trixigare att sy med än molinégarn eftersom den är lite styvare. Den vita Sakura Glaze pennan är den bästa vita pennan jag vet om, jag har ingen annan som täcker så bra. Ett utav de bästa köpen från mässan i Leksand. De knalliga bradsen på layouten har jag fått i en födelsedagsRAK ifrån Sara, tackar och bockar *hjärta*

Annars så drar det snart ihop sig till mässan i Göteborg nu också, ser så himla mycket fram emot det men det står inte på förrän det blir tordagsmorron och det bär iväg. Jag ska jobba mån-ons först så veckan kommer garanterat att gå fort och väntan kortare. Måste prova gå igenom vad jag ska ha med mig och packa scrapväskan också, är jättesvårt att göra pagekits tycker jag! Tips? Mottages tacksamt om det är nån som har. Som tur är ska jag få låna Sannas skärmaskin så jag behöver iaf inte släpa med mig den, jag har den stora modellen från Clas Ohlsson =bökigt när man ska åka.

Sessan

Sessan
Här kommer gårdagens scrap, äntligen får Sessan också vara med i albumen. I Måndsags pratade jag med Sanna om prickiga papper; hon tyckte jättemycket om dem och jag tycker att de är jättesvårscrappade. Så därför utmanade jag mig själv till att använda ett prickigt papper - fast jag fuskade lite eftersom det även är text på papperet jag använde och jag älskar textpapper. Inte nödvändigtvis den sortens textpapper där man ser jättetydligt vad som står i olika teman utan jag älskar mönstren som blir av bokstäverna/texten och gärna då som här i någon "gammeldags" font. Jag har gjort layouten till Pysselpunktens nyheter inför mässorna och har mer material som ska scrappas innan det bär iväg nästa helg också så tillbaka till scrapbordet!

Bra BOM-läsning

Bra BOM-läsning

Nu har jag precis uppdaterat Pysselpunktens blogg genom att skriva om The me book från Autumn Leaves som jag verkligen tycker om för den fokuserar på historierna och minnena och inte i första hand bara på designen. Jag har bläddrat igenom den många gånger nu sen den landade i postlådan och hittar nya ideér och uppslag som jag vill scrappa till min BOM hela tiden. Blir verkligen inspirerad av att titta i den och rekommenderar den om du vill scrappa mer om dig själv.

Någonting kul som hände idag på jobbet var att en tjej gjorde en beställning på två dekorerade fotoramar som hon ska ge bort i födelsedagspresent som jag ska scrappa i början av September, jättekul att folk tycker om det jag gör och kommer och frågar så! :-D Hoppas någon mer åker ner i scrapträsket snart också så att jag kan få sällskap från någon scrappare här hemmavid ;-)


Dra ner gruvluvan

Dra ner gruvluvan
 Här kommer dagens scrap, inte alls lika nöjd med den här som med en layout som jag gjorde till augustis MP från Pysselpunkten men den är som den är nu. Den andra layouten som jag blev så nöjd med kan jag inte visa förrän kunderna har fått månadspaketet skickat till sig men vänta får ni se.
Vilket år som helst nu så ska jag ta en kurs i hur man hanterar ett bildredigeringsprogram och stitchar på folkvis. Idag dök det upp ett nytt problem. Jag skannade som vanligt in layouten i 2 delar och kikade på dem, båda halvorna såg ut likadant som de gör IRL men när jag sen stitchade ihop dem så försvann mönstren i prickarna och blev ett enda blurr?! Drygt med teknik som jag inte förstår mig på.

Layouten handlar iaf om en egenskap som jag har och är alltså en BOM sida fast i 12". Jag antar att det betyder att jag kommer till att få två olika album så småningom med BOM sidor men då får det bli så för jag vill inte låsa fast mig helt genom att bara scrappa BOM i letterformatet som jag för det mesta gör.
Journalingen handlar om hur jag gärna tar lite tid på mig att dra ner gruvluvan känslomässigt inför förändringar, d v s jag gruvar och oroar mig mycket innan och har mycket funderingar. När det sen till slut är dags för handling eller när jag står inför fullbordat faktum då är jag oftast inte alls orolig längre utan anpassar mig efter situationen och kör på framåt. Det här är ett känslomönster som jag har insett att jag har och som jag kan spåra långt tillbaka i tiden. Så kändes det nu inför flytten och så har det känts tidigare när jag t ex har brutit upp från förhållanden. Jag gruvar mig innan men sen är det liksom färdigt för mig i samma stund som det händer och sen går jag vidare.( Till mina ex förtret som tycker att jag är en helt iskall häxa och inte har en känsla i kroppen) Jag har redan ältat färdig i den stund jag agerar. Visst kan jag vara lite nostalgisk och tänka tillbaka men jag grämer mig inte utan försöker se framåt.

Materialet till layouten kommer från Pysselpunkten och är en del utav det jag har fått i uppdrag till att scrappa inför den stora scrapmässan i Göteborg första helgen i September :-D Ni kan se alla dt´s alster inne i galleriet hos Pysselpunkten här. Missa inte Annas urläckra brudnäbbslayout, såå otroligt vacker!
En annan klar jättefavorit om jag ska fortsätta skryta över mina härliga dt-kollegor är Saras Fjällpappalayout som ni måste kolla in, även den läckra 2:an till dubbeln fanns nu i bloggen såg jag just precis. Sanna har uppdaterat Pysselpunktens blogg med en jättebra artikel om chipboards denna veckan så ta en titt där för fina tips. Ni kan tro att jag kommer att ha jättekul i Göteborg tillsammans med detta begåvade gång, jag ser verkligen fram emot mässan och att få träffa er alla.

Nu är det vrållänge sedan jag skrev ner vad jag är tacksam för så nu måste jag bara plita ner en sån lista också, idag är jag tacksam över;
- attjag träffade Dante Bus för första gången på evigheter igår och han kände igen mig och blev så glad när jag kom och plockade upp honom, det var jättehärligt och vi storsmilade ikapp han och jag. Så kul att se vilken fart det har blivit på lillgrabben.
- Att det har ordnat sig så att vi kan åka ner på mässan såklart, tack mormor och morfar = barnvakterna
- Att Ida trivs så bra på dagis, hon är så stor och duktig mammas hjärta.
- Att jag har fått jobb till hösten/vintern som personlig assistent, äntligen kommer jag att få egen "riktig" lön igen och slipper gå på mammapeng.
- Att jag har ett eget scraprum nu och fullt med kuliga leksaker att fylla det med.

Nu är det dags att sussa och jag hoppas att både jag och Ida Bus får sova gott inatt för hon hade 39,4 graders feber nu när hon gick och la sig lillskruttan. Jag hoppas verkligen att det beror på att hon ska få en ny bissing och inte att hon ska få någonting mer ihållande.

Tillbaka!

Om än i halvfart med uppring uppkoppling men klart bättre än inget! Jag hoppas att jag nu börjar komma ikapp med mail och betalningar och annat som jag är beroende av datorn till att göra. Har jag missat nånting så hojta till igen så ska jag fixa det med en gång.

Tillbaka även med scrappandet nu, jag har inte fått ordning i scraprummet ännu och vissa saker ligger ff i kartonger så det är inte helt lätt att hitta men igår ockuperade jag köksbordet och körde igång igen.

Scrapbord
Jag har nog aldrig haft ett så längt uppehåll med scrappingen som jag har haft nu under våran flytt sedan jag började scrappa. Det var såå kul att sätta igång igår igen även om det var lite svårt att börja, hade så mycket nytt att hugga in på. Vet att jag tjatar om månadspaketen med augustis månadspaket från Pysselpunkten är verkligen jätteläckert! Blev jätteglad när det dök upp i brevlådan i fredags och visste direkt vad jag skulle scrappa med det! :) För ett bra tag sedan så fick vi i dt en varsin Ki Memories tin från Lina som vi skulle scrappa och idag har jag äntligen blivit färdig med min och laddat upp den. Den innehåller grattishälsningarna vi fick på BB, perfekt att ha dem samlade på ett och samma ställe i en ask eftersom de hade blicit för buckliga att ha med på en layout i ett album.

Ki Tin

Nånting annat som jag fick i postlådan i veckan som gjorde mig jätteglad var en RAK från MiaS med ett jättefint kort med i som hon har gjort. Råååransch och fint!!

MiaS RAK-kort

Annars så finns det fortfarande en hel del kartonger att plocka upp här hemma och mycket jobb med att fixa till den gamla tomten. Är det någon som vet vad det är är för sorts häck?? I våras hade den vita blommor.
Häcken1

Som ni ser är den helt vildvuxen och jag undrar om man kan beskära den nu??
Häcken 2

Tur att mamma har en så duktig liten trädgårdsmästare till hjälp;
Ida vattnar

Hon har blivit så stor mammas lilla tjej!
Ida spanar

Internetlös

till och med slutet av augusti hotar min bredbandsleverantör med fastän de lovade oss från början att det skulle fungera fr o m den 3:e augusti*morr morr*. Så ni lär inte höra mycket från mig än på ett tag tyvärr.  Blääää. Annars så har jag börjat jobba igen så dagarna går i ett svisch. I helgen som var så var planen den att vi skulle packa upp färdigt efter flytten men det blev annat, vi blev totalt däckade av magsjuka så vi kunde inte packa upp en enda låda. Så ni förstår just nu råder den berömda lagen..... men jag kommer tillbaka igen! :-D

RSS 2.0