Februariutmaning 4; Ord på foto

Ja just det, en av mina favvogrejer är veckans utmaning. Att ha texten på fotot;

En dubbel med mönstrat från senaste dt-paketet från Skaparlusten. Min och Ida Bus första längre cykeltur är nu dokumenterad :)

De snygga digitala overlaysen kommer från www.designerdigitals.com och är designade av den alltid lika inspirerande och geniala Ali Edwards a.k.a scrapgudinnan.
Texten får vara gjord av vad som helst så långe den helt eller delvis är placerad på fotot eller i motivet på fotot :)

Inte det allra roligaste temat på en layout kanske men det här hör till livet det med, speciellt med smått i huset.
För all info om utmaningen kika in i skaparlustens blogg här>>>

edit; VA!?? Inget limegrönt med på sidorna ser jag nu när jag publicerade. Måste ha blivit nåt fel nånstans... ;)

Februariutmaning 3 Inspirerande ord


Pågår för fullt den här veckan fram till söndag. Jag har inte hunnit lägga ut den här i min blogg förrän nu men igår hände det mig en verkligt kul grej. Just som jag har gått och klurat på den här utmaningen och vilka ord som inspirerar mig så fick jag en helt underbar present. Igår på scrapkursen så fick jag en så fin bok av "mina" tjejer. Ljuspunkter hette den och var fyllt av tänkvärda ord, citat och inspiration både i text och bild i form av massor av vackra konstverk. Det var verkligen ett litet gulkorn jag fick av dem. Jag sitter och tummar den nu och flinar fånigt :D På försättsbladet så hade de skrivit tusen tack för tre inspirerande och mycket givande kvällar! Sedan hade de undertecknat med "nyscrapparna" och allas namn. Ja ni hör ju vilka snuttisar, inte undra på att jag blev glad!

Veckans utmaning är allstå att scrappa ord som inspirerar dig och använda dig utav akrylfärg på något sätt. Format, tema och allting annat är helt valfritt. Behöver inte ens vara en layout, kan lika gärna bli något altrat eller en canvas. Och ja, det finns ett litet pris i potten :) Kika i Skaparlustens blogg för allt info.


(Gammal LO från april 2006)

Ett par rader från boken som jag fastnade för direkt jag ögnade igenom den;

Två människor
blickar ut genom samma fönster-
den ena ser smutsen,
den andra ser stjärnorna.

Vad ser du?


Februariutmaning 2 tacksamhet

Förra veckans utmaning hos Skaparlusten var att dokumentera vad man var tacksam för under en dag. Lite klurigt var det för man fick bara använda sig utav fem saker/produkter och dessutom skulle texten vara handskriven. Min tolkning med nya K & Companypapper från Skaparlusten;

Anledning till att jag valde tacksamhet som tema är för att det verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Jag har själv märkt att en sådan enkel sak som att medvetet vara tacksam kan förändra livet och framför allt inställningen till ens eget liv. Allting började med att jag kikade på Oprah för många herrans år sedan. Hon hade en gäst som hette Sarah Ban Breathnach som var författare och pratade om sin bok Inre Rikedom/Simple Abundance. Hon pratade varmt om att man kunde få skillnad i sitt liv genom att börja skriva tacksamhetsdagbok, att man varje kväll skulle skriva ner fem saker man var tacksam för under dagen som gått. När man började göra detta så skulle man få upp ögonen för att man faktiskt hade att vara tacksam för just här och nu och börja lägga märke till de små positiva sakerna i livet och skifta fokus till dem. Hittar ingen länk till just den showen men det finns en nyare webcast att kika på här.Boken inhandlades och lästes och tio år senare läser jag fortfarande i den då och då, det är en av de böcker jag har som jag aldrig kommer att göra mig av med.
 
Hon hade flera tips på saker man kunde göra för att förbättra sin självkännedom men just tacksamheten var det som fastnade mest hos mig. Coachen Mia Törnblom förespråkar en variant av tacksamhetsdagbok för att få bättre självkänsla med hennes "jag är bra bok"  En annan variant lite på samma tema är "fem glädjor" som cirkulerar på nätet. Óm jag har läst rätt så är det Lily som uppmanar till att skriva ner fem gjädjor om dagen.

Också ett helt underbart sätt att fokusera på och uppskatta tillvaron och vardagens små guldkorn! Vad väntar du på? ;)  Sätt igång, det funkar!

Utmaningsdags: mixad rubrik


Nu under februari månad är det kul nog jag som håller i utmaningarna i Skaparlustens blogg. Jag tänkte mig "ord & text" som lite övergripande tema och mjukstartar med en utmaning om att scrappa med en mixad rubrik. Känner du dig sugen att haka på och utmanas så gör gärna det, kanske det blir du som får ett litet pris :D Deadline är söndag 17.00.
Kom igen nu och gör slut på lite udda överblivna bokstäver som dräller omkring och plockas runt i scraphörnan :)

Min rubrik här ovanför är helt klart inspirerad av de gamla äventyrsfilmerna Den vilda jakten på stenen/juvelen. Det var ett litet äventyr att knäppa näckrosbilden eftersom den lilla tjärnen omgärdades av ett rejält gungfly. Det gällde att hålla tungan rätt i min för att inte tappa balansen. Genomblöt blev jag av att pulsa runt i vassen och slyet men jag drattade i alla fall inte i. Kunde ha blivit ett kallt bad, dessutom ville jag absolut inte ta en simtur med kameran i handen! Men jag lyckades få mina tänkta näckrosfotografier så det blev tummen upp!

RSS 2.0