Lördag

Eddie åker 100 varv runt runt runt huset i samma spår med Ellen Elan, Ida sover middag och Dick sitter i soffan och kikar på film och provar förtränga nikotinsugen eftersom han har slutat snusa. Jag sitter vid datorn och svarar på mail o s v, en helt vanlig lördag med andra ord. Skönt att det är helg. När jag har plitat färdigt här nu så måste jag verkligen plocka ihop och sortera in material där det ska vara så att mitt scraprum återgår till sitt normala. Provar knyta ihop lite lösa trådar här och avsluta sånt som har blivit liggande i "att-göra-högen" men måste få lite ordning i kaoset först. Hoppas att det blir lite tid över till att scrappa nånting också :) Ideér är det ingen brist på men väl tid som vanligt.

scrapliftscup
kör igång inne på Papirgleder imorrn kväll och Sara har fått till mig att vara med. Ska bli kul att se vad den första utmaningen går ut på! Ska bli ett kul sätt att testa lite nytt hoppas jag. Det största kruxet är att prova tolka reglerna rätt som är skrivna på norka *S*

Kolla in Lifetime´s forum med alla läckra sneakpeaks från CHA Winter 2007. Basic Grey kommer som vanligt med jätteläckra saker! En del av dem kommer med all säkerhet att finna ett nytt hem här hos mig :-D Katie Pertiets clearstamps For the record gjorda för Autumn Leaves blev jag sugen på och The Write Line av Kate Teague gjorda för Fontwerks hade jag gärna kikat närmare på, sucker för linjerade papper som jag ju är. Daisy D kommer med en hel del läckra papper och diecuts till och ja det finns i princip hur mycket läckert som helst! Ser fram emot att nyheterna strömmar in i de svenska shopparna senare

Speedscrapping

I Söndags och igår har jag verkligen speedscrappat för att vara jag. Jag har gjort 6 layouter på 2 dagar vilket är rekord för min del. Jag har inte scrappat så mycket som jag brukar på slutet och visst finns det verkliga skäl till det men även en hel del svepskäl. I Söndags satt jag och slöbläddrade i sista numret utav Scrapbooking mm och såg callen om Scrapbookingmästare 2007 och blev så trött på mig själv att jag inte fått tummen ur. Så jag for iväg in i scraprummet och scrappade järnet. Igår gjorde jag färdigt den sista layouten, scannade och skrev ut bilderna (mycket irriterande skrivarkrångel), skrev materiallistor o s v och postade mitt bidrag idag :) "Vill man så kan man" är ord som jag verkligen tror på, jag glömmer bara bort det ibland ;) Så nu sitter jag här med kreativ baksmälla -  ett scraprum i totalt kaos med blandade material i högar på varje plan yta- men är glad över att jag gjorde ett ryck. Camilla brukar påminna mig om att man måste våga för att vinna och det har hon helt rätt i. Sen om jag vinner nåt eller inte i ren tävlingsbemärkelse den här gången det återstår att se men jag är riktigt nöjd med mig själv för att jag kastade alla svepskäl och tvivel åt sidan och provade. Dessutom har jag ju naturligtvis nya fina sidor att sätta in i mina album sen och bara det är en vinst i sig. Nu kan jag ju naturligtvis inte visa sidorna för er ännu men jag blev speciellt nöjd med en sida och det känns jättekul. Alla sidorna känns "som jag" så jag är till freds med mitt bidrag även om jag så klart hade kunnat pula mer med sidorna om jag hade haft mer tid. Kul var det att skapa dem i vilket fall :)

Tjihoo genombrott!

Tjihoo genombrott!

Jepp, nu är jag så glad så glad för nu har jag änteligen satt mig ner och lärt mig hur man använder penslar i photoshop. Nu vill jag fixa ramar på aaaalla foton *L* Jättekul att leka!
Har använt penslar från 44suburbia.org moargh.de och brushes.500ml.org

VAB

Jepp här VAB:as det. Ida bus är förkyld igen och eftersom Dick var hemma med henne en vecka före jul så är det min tur nu. Problemet med att vara hemma med sjukt barn är att nånstans långt bak i min hjärna så inbillar jag mig att jag ska hinna fixa lite andra saker när jag ändå är hemma. Det låter logiskt vid en första anblick. Jobbar inte= fler timmar hemma = mer gjort hemma och inget på jobbet. Men... sen kommer verkligheten ikapp när det sjuka barnet i fråga också vill vara med och bestämma vad som ska ske och jobbkollegorna börjar plinga i telefonen för att diskutera jobbet och den eviga vikariebristen!  Vad jag skulle spara på min egen energi om jag en gång för alla insåg att det blir ingenting annat gjort över huvud taget när skruttan är sjuk. Jag har fullt upp med att jaga henne mellan alla "aj-aj! i huset som hon i trots går och provar riva ner för hon har så tråkigt. För även om vi var uppe större delen av natten i natt och Ida hade det jättekämpigt så har det inte märkts speciellt mycket på frökens framfart idag. Jag är hur trött och slut som helst men hon verkar ha energi kvar fastän hon har feber, snuva och hosta. Man skulle ha varit två år helt enkelt och gjort precis som man hade velat ;) Nu måste jag åter till fröken-jag-totalvägrar-sova-middag!

Scrapmål 2007

Nytt år brukar ju för dte mesta innebära eller stå för en ny start och tanken på att ta nya tag tilltalar mig. Mitt årsskift känns lite förskjutet i år eftersom jag ändrar mina arbetstider ganska mycket fr o m 1 Februari så känns det som att det är då det nya börjar för mig. Januari får jag ägna mig åt att jobba färdigt på heltiden och göra plats för det nya.
Så igår och idag har det varit förberedelser, mycket tankar och mycket plock här hemma både med scrap och annat. Nu jobbar jag heldagar resten av veckan så det lär inte bli så mycket gjort här hemma då men till helgen har jag planerat att städa ut julen på riktigt - ska bli skönt. Det nya för mig vad jag vet hittills under 2007 blir alltså fast jobb för första gången i mitt liv och även ett nytt scrapuppdrag. Ser väldigt mycket fram emot att få tid till att scrappa och tänka scrapping igen :) Jag älskar den här hobbyn!

Årsskiften är ju också en till för tillbakablickar och för att summera det år som har gått så jag letade fram mina scrapmål för 2006 och konstaterade att jag har uppnått några, andra delvis och ett inte alls så jag ger mig själv godkänt. Det viktigaste under året är att jag har satt fart och scrappat på och det är jag jätteglad och tacksam över. 2005 hade jag inga scrapmål eftersom det stora och viktigaste målet just då var att komma igång och börja scrappa så från 04/05 har jag inget att visa vad gäller scrapmål. Här är iaf 2006;
Scrapmål 2006

För 2007 så känner jag att det handlar rätt mycket om att upprätthålla och fortsätta utvecklas framåt. Mina mål för det här året blev därför inte lika välspecificerade men känns lika viktiga för mig ändå. En LO/ vecka har blivit ett bra sätt för mig att få tummen ur så det fick vara kvar i år också.

Med julalbum så menar jag att jag skulle vilja ta en Christmas Art Journal class hos Shimelle . Så läckra grejer de gör, kolla in bloggen här och inspireras. De övriga Art Journalingklassrena känns också lockande men det får bli när det blir. Idas första året album står fortfarande kvar också - riktig surdegs-scrapping är det med gamla fula foton etc. men jag har gjort näästan halva albumet så jag tänkte att jag skulle försöka få det ur systemet nån gång.

Ni kanske märker att jag inte har med någon "shoppa mindre" klammer? Jag vill inte ha någon heller, skulle jag ha haft med nånting angående shoppingen bland mina mål så hade det blivit "Fortsätt handla". Det här är det jag gör, det här är det jag tycker är kul, det är det här jag vill och jag mår bra av att göra det och jag lägger mina hobbypengar på det utan dåligt samvete faktiskt. Det ger mig så mycket att scrappa så att det helt klart gör mig till en trevligare människa att vara ikring, speciellt då för den närmaste familjen och jag tycker helt klart att det är värt det. Jag unnar mig och får mycket tillbaka.

Scrapmål 2007 Jag har använt samma upplägg som för förra året men lade till rött för mer energi;
Scrapmål 2007
I övrigt så ser jag mycket fram emot att fortsätta inspireras och förhoppningsvis inspirera under det året som ligger framför oss och hoppas att vi alla får scrappa riktigt mycket och kommer ihåg att ha roligt under tiden!

Mina favoriter från 2006

Såg i Linas blogg att hon hade postat sina favoritlayouter från 2006 så jag har kikat igenom mina jag med och det här är mina favoriter i mina scrapalbum från förra året;
jagopappaDen viktigaste sidan jag har gjortViktorias flipflopsSommarflickan minRörelse vänsterRörelse högerVad är det väVad är det här höPå kyrktrappenHP tar ett spanEn stunds stillhetlille prinsKan självAlltidLilla pyret100 procent Smulan
Det har varit ett bra scrapår för mig totalt sett även om jag har haft lite scraptid under sista kvartalet här men det har blivit en hel del minnen och berättelser bevarade i mina album för mig själv och resten av mig familj att glädjas åt. Plocka fram era egna favoriter så jag får se. Gott nytt scrapår 2007!

RSS 2.0