Ida Bus just nu II

Här kommer en liten uppdatering om vad Ida bus sysslar med just nu:
image255
Nya trixet på den ack så populära studsmattan där en hel del tid spenderas. Hon hoppar hej vilt nu och springer runt som en liten galning. Nu ät det liksom inte nog att bara hoppa jämfota längre utan nu ska det testas olika trix och konster. Balans och motorikträning på ett mycket kul sätt.
image256
Så här inför älgjakten blir det en del tid spenderad på skjutbanor etc. och lilla skruttan vill ha en egen bössa och börja skjuta hon också. Mamma sa att det blir till att vänta lite med det... Kan hon nöja sig med en liten knallpulvervariant så kanske. Kan dessutom bli svårt för mamma att kunna hitta och inhandla en fungerande bössa som är under 1 decci stor...
image257
Gofilten hänger ständigt med ff men nappen provar vi sluta med. D v s mamma provar sluta med nappen, Ida har inga sådana ambitioner direkt just nu. Favoriten på TV/film just nu är Lucky Luke. Hon är mycket fascinerad av Jolly Jumper och härmar honom när han gnäggar och frustar. Hennes älskade gossedjur Nalle Puh behöver vi efter 2 års kånkande på inte släpa med oss överallt längre. Hon åker till dagis utan honom och somnar om kvällen utan honom. Så vi får tacka dig Puh för lång och trogen tjänst men var beredd att hoppa in på springvik ifall fröken får ett tillfälligt mysåterfall. Som ni ser så har hon vuxit så mycket nu så hon har svårt att kunna fortsätta ligga ner i mysfotöljen. Måste snart fixa ny säng också för hon är snart för lång för sin, hon kan inte sträcka ut armarna ovanför sig helt i den längre. Stor tjej behöver stor säng nu *gulp* i mammahjärtat
image258 
(Hon gör alltid som mamma säger mammas tjej)
Att åka till "sjunen" är populärt vid de sällsynta tillfällena när solen skiner och vi är lediga. När hon var nere och badade med dagis en dag så lärde hon sig från de andra barnen att säga iskallt så nu säger hon det hela tiden när hon är i vattnet. "-kallt mamma brrr iskallt mamma brrr brrr". Fast egentligen är nog inte fröken mycket till badkruka heller. Hon kastar gladeligen av sig kläderna och plaskar ut, böjer sig framåt och doppar huvudet och håret. Häromdan så såg hon en tysk flicka som paddlade runt i en uppblåsbar gul båt och då skulle ju hon naturligtvis också ha en sån. "- Ja åsså ha bååt mamma, ja ha rosa bååt mamma" Bilden ovan får illustrera hur enkelt det är att prova fixa snygga strand och badbilder på en soon-to-be 3-åring.
image259
Kusinen Toria och Ida har spenderat en hel del tid tillsammans i sommar och det är först nu som åldersskillnaden börjar bli överkomlig så att de kan leka "på riktigt" med varandra. Ida tycker jättemycket om Toria och frågar hela tiden om "-Toria komma" (oftast sagt med mycket bedjande/klagande tonfall) och "-Ja åka Toria?". "-Ja åka Toria morron mamma"
image260
Moster bäbis är ju så klart en riktig hit den här sommaren och Ida är jätteförtjust i lillgrabben. Hon nussar gärna och mycket på "Linusch" och vill vara go åt honom. Hon pratar med hög och gällt tonfall och berättar för alla som vill att mosters bäbis är "såå liten (håller upp 2 cm mellan pekfingrarna) jätteniten, åå söta, smösötten" Småfötterna och pytteögonfransarna är mest fascinerande. Fötterna får hon undersöka, peta honom i ögonen för att kolla in var fransarna växer ut ifrån får hon inte...
image261
Hon vågar cykla lite grann själv på sin cykel nu och kan hålla balansen om underlaget inte är allt för ojämt eller om hon inte svänger för tvärt. Det är svårt att hålla kvar henne på lilla vägen utanför huset. Hon vill inte gärna vända i korsningen utan fortsätta på sin svläng och dessutom åka hem till Mumu och Moffa. I bilen vill hon också gärna åka en svläng, det säger hon ofta när jag hämtar henne på dagis. Så hon är en raggare in the making redan nu alltså. Antar att det faktumet att hon har lurat till pappa att montera den bärbara DVD´n han fick i mamma i ljulklapp på sätet framför henne har en hel del att göra med det... Det tog inte lång stund för henne att klura ut hur man sätter igång filmen och trycker på play. Så musiken som mamma får lyssna till i bilen numer är "pang pang Lucky Lucky det blir ordning när han kommer till stan" Hon öppnar bildörren och klättrar in i bilen själv nu och sätter sig i sin bilstol. Att knäppa på sig bältet är lite svårt än så länge och lyckas inte alltid, men att knäppa upp det, det är en baggis.
image262
Vad gäller maten så är jogge ff en stor favorit gärna med "slingor" d v s havrefras. Macka med "sössör" är också någonting som efterfrågas frekvent. På dagis påstår dom att hon äter och äter riktig mat så hon kan tydligen göra det då, bara inte i mammas närvaro. Försöker ff hålla igen på godis etc. och det blir inget lördagsgodis än på ett tag men numer måste ju hon få åta glass och fika när andra barn gör det. (Ida hade aldrig ätit glass eller godis när hon började på dagis) När hon får nånting sött att smakska på så säger hon själv med munnen full "-måste bosste tännen". Det är en av de få gångerna som mamma håller med om att ja det måste du. Alla andra måsten är mamma motstridig till för hon måste det mesta. Måste hoppa, måste gå ut, ja måste ha kaka, måste ta vinterskorna o s v.

Har foto men visar inte; Nu är lillskruttan helt blöjfri dagtid. "-Ja kissa toa mamma" och sen bär det av i full fart. Hon fixar att få av sig kläderna och komma på plats själv och mamma är inte önskvärd i närheten just då. "-Ja va freed mamma" Sen ropar hon när hon är färdig.

Utan bild 1: Lilla fröken vill inte gärna sova längre, varken till kvälls eller sova middag och det hörs här hemma.
-" Inte sova nu heller, ja inte sova nu mamma, ja måste inte sova nu heller mamma, klocka inte mycke" börjar fröken säga i samma ögonblick som vi kommer hem och parkerar bilen på gården.

Utan bild 2: Håller upp tre små fingrar om någon frågar hur gammal hon är. Nu är hon ju egentligen inte tre är ännu men det är ju en annan femma. (måste fixa foto på detta)

Utan bild 3: Ida är uppe och skruttar alldeles för tiidigt på morron och kommer in till sin knappt levandes mor med ett filmfodral i handen.
Ida: - morron mamma ja sova dott!
Smulan: tänker tur för dig då...
Ida -Äää de mamma
- ä de sför nånting mamma
-ä då mamma (lite högre)
-mamma! hög (bestämd röst)
Smulan: -oartikulerat läte alt.stön med stängda ögon
Ida - Se hä mamma, titta här mamma
Smulan: Paralyserad
Ida: -Inte sova nu heller mamma, mamma vaken!? med glad gullig röst
Smulan öppnar ett kvarts öga och plirar mot filmfodralet.
Jag tror att det är en dinosarie Ida. Dunsar tillbaka huvudet på kudden.
Ida: Nä mamma, ja tror de är en noshöning mamma.
Smulan: Ja det är nog en noshörning, med matt stämma. Tänker: Hur i h-vete kan hon veta det och när lärde hon sig ens säga noshörning? Ridå.

Kommentarer
Postat av: Sara

Underbart inlägg!!! Vad stor hon börjar vara din lilla trollunge!!!

2007-08-23 @ 13:13:53
URL: http://sarasscrap.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0